Ett litet meddelande

/ Permalink / 0
Ho ho ja ja! Vi har varit hemma i en vecka nu och tiden och dagarna bara rullar på. Jag skulle vilja hinna titta igenom alla bilder och visa mer från Madeira. Just nu (inte helt korrekt av mig) bloggar jag från jobbet. Det är så extremt lugnt här idag så det är lite tråkigt, men extra pengar i fickan tackar jag inte nej till. 

Måste dra till stan efter och köpa strumpbyxor! Jag vill ju inte stå där på julafton och måste ta de tjocka som jag har hemma. Så jag ska även köpa back-ups ifall det första paret går sönder. Hatar när det händer och jag inte har fler att tillgå. Dagens i-landsproblem. Jul med Magnus familj i lördags hemma hos Daniel och Lisa och deras fina julpyntade lägenhet. 

Om vi inte hörs här på bloggen på några dagar så God Jul!!

Madeira II

/ holiday, madeira, semester, vaycay / Permalink / 0
Det går inte att beskriva denna ö på ett bra sätt för att sätta er in i hur det är här. Bilder ger inte rättvisa heller. Landskapet är fantastiskt, som att vara i en film. Av någon anledning kommer jag på mig själv med att nynna på Jurassic Park melodin, jag vet inte riktigt varför, men kanske är det för grönskan, bergen, dalarna, blommorna och vattenfallen! Som en sagovärld.

Vi har varit på två utflykter runt ön med guide. Då har vi åkt upp för bergen och genom bergen. Ibland har vi bokstavligen varit uppe bland molnen, idag på 1095 meters höjd. När man åkt upp dit har man fått lock för öronen. 


Madeira är nästan helt självförsörjande när det kommer till mat. Här växer det frukt och växter överallt. Bananer, sockerrör, passionsfrukt, citroner, apelsiner, päron, äpplen, avokado och så vidare. Hortentsior växer vilt, likaså julblomma, aloe vera-växter och eukalyptus. Ja, det är helt magiskt att skåda. Det är så mycket att ta in att det ibland blir svårt att faktiskt ta in allt.

Imorgon ska vi på jeepsafari. Det ska bli spännande. Jag avslutar inlägget med lite fler mobilbilder. 

Idag i den svinkalla poolen. Nu vet jag hur Jack och Rose kände...


Här peppar man julen så in i bängen. Vart man än tittar så finns det tomtar, stjärnor, granar och glitter. Och så är man oerhört stolt över Christiano Ronaldo som är från Madeira, han finns numera som staty i hamnen. Statyn är inte jättelik honom, men ändå. Ni får utsäkta halvdana mobilbilder.


Madeira I

/ madeira, semester, vaycay / Permalink / 0
Imorse när vi vaknade var det fortfarande mörkt här på ön. Alla husen uppe i bergen lyste vilket såg sagolikt ut.


Vilken ö alltså, helt magisk. Dagen började molnigt och blåsigt men det var ändå så pass varmt att vi kunde ha shorts och t-shirt på oss.


Frukosten på balkongen denna morgon.

Senare under dagen sprack det upp och blev soligt men blåsten höll i sig en del. Blåst är vi ju vana vid efter de stormiga dagarna i Sverige, haha. Men riktigt så illa var det inte.


Vi gick 20.000 steg idag när vi spanade in Funchal. På förmiddagen bokade vi in lite utflykter och äventyr vi ska göra i veckan. Vi startar imorgon med en heldag på västra Madeira. Det ska bli härligt.


Ön består ju av väldigt mycket berg och vägarna är byggda på och genom bergen. Ibland får man kämpa sig upp för en del branta backar. Som denna tillexempel. Haha! 

Ja, ni skulle se denna ö på riktigt, det är så trevligt här. En del kallar det för en flytande trädgård och det kan man ju lugnt säga med alla växter man ser växa här. 
Till top