Madeira II

/ holiday, madeira, semester, vaycay / Permalink / 0
Det går inte att beskriva denna ö på ett bra sätt för att sätta er in i hur det är här. Bilder ger inte rättvisa heller. Landskapet är fantastiskt, som att vara i en film. Av någon anledning kommer jag på mig själv med att nynna på Jurassic Park melodin, jag vet inte riktigt varför, men kanske är det för grönskan, bergen, dalarna, blommorna och vattenfallen! Som en sagovärld.

Vi har varit på två utflykter runt ön med guide. Då har vi åkt upp för bergen och genom bergen. Ibland har vi bokstavligen varit uppe bland molnen, idag på 1095 meters höjd. När man åkt upp dit har man fått lock för öronen. 


Madeira är nästan helt självförsörjande när det kommer till mat. Här växer det frukt och växter överallt. Bananer, sockerrör, passionsfrukt, citroner, apelsiner, päron, äpplen, avokado och så vidare. Hortentsior växer vilt, likaså julblomma, aloe vera-växter och eukalyptus. Ja, det är helt magiskt att skåda. Det är så mycket att ta in att det ibland blir svårt att faktiskt ta in allt.

Imorgon ska vi på jeepsafari. Det ska bli spännande. Jag avslutar inlägget med lite fler mobilbilder. 

Idag i den svinkalla poolen. Nu vet jag hur Jack och Rose kände...


Här peppar man julen så in i bängen. Vart man än tittar så finns det tomtar, stjärnor, granar och glitter. Och så är man oerhört stolt över Christiano Ronaldo som är från Madeira, han finns numera som staty i hamnen. Statyn är inte jättelik honom, men ändå. Ni får utsäkta halvdana mobilbilder.


Liknande inlägg

Till top