Seven days

/ Madeira, Portugal, island, semester, ö / Permalink / 0


Så sjukt, tiden har bara sprungit iväg och om en vecka är vi på väg till Madeira. 

Bilder från Ving.

Tänk att få vara där med sin bästa vän och stora kärlek. ❤️ Jag längtar och hoppas vi har turen att resan går bra och att vädret blir bra. 

Magiskt, magiskt, magiskt! 

Obehaglig äcklig man

/ creep, idiot, weirdo / Permalink / 0
Hej! Det var ett tag sen, men nu ska jag berätta vad jag upplevde förra veckan. Den skummaste, mest creepy och äckligaste saken hände mig på tåget på väg hem från sista praktikdagen. Jag ryser när jag tänker på det. 

En man i kanske 40-års åldern, lite skallig, lite småtjock och med svarta tjocka bågar ställde sig bredvid sätena där jag satt. Jag satt innerst vid fönstret. Jag tittar upp och ger ett medgivande leende och nick om att det går bra att sitta på sätet bredvid mig, att det är ledigt. Jag tittar inte mer på honom utan fäller ned armstödet mellan oss och börjar pilla på min telefon och skriver med diverse folk på messenger. Tåget börjar rulla ifrån Stockholm. Sista dagen på praktiken är avklarad och framför mig står min stora bukett med blommor (otroligt vackra blommor med långa skaft som kan stå upp på golvet lutandes mot väggen.) Efter en stund, ja närmare Flemmingsberg tror jag, blev jag plötsligt bländad av mannen som satt bredvid mig. "Vad tusan händer" tänkte jag och tittade dit. Då var mannens smartphone vänd mot mig med sin skärm på högsta ljusnivån - den bländade faktiskt då det nu också var mörkt ute så det syntes extra tydligt. Med text så stor på skärmen att det max fick plats med två till tre ord per rad ser jag att det står: "en så snygg tjej sitter bredvid mig, hon skriver så sött på sin mobil :)"Jag tänkte först att jag råkat se ett meddelande han skrivit till en kompis. Jag hajade till rätt fort dock, eftersom han så tydligt visade skärmen för mig, att han skrivit till mig. Fort tittade jag bort och flyttade mig närmare fönstret. Jag började låtsas slumra och tänkte "men herregud vad är det här för weirdo!?!?" Jag såg då i fönstret (eftersom det då var kolsvart ute så syntes allt så tydligt i fönstret) att han suddar ut det han skrivit. "Åh, bra... Han fattar vinken. Pheew" tänkte jag. Mannen skrev då en ny text och när han är klar vände han upp displayen åt mitt håll. Jag glodde fortfarande ut genom fönstret. Hans text var så stor att jag kunde tyda baklänges i fönstret att han nu skrivit: "Jag såg att du läste mitt meddelande. Svara tillbaka på din mobil ;)" 

Jag började bli nervös, jag ville bara vända mig mot mannen och säga att jag inte är intresserad eller att han ska lägga ner. Jag blev dock som fastfrusen vid fönstret och blev väldigt illa till mods. Jag rörde mig inte en millimeter. Jag fortsatte att kolla ut genom fönstret. Då suddade han igen och skrev ett till meddelande igen. "Fina blommor du har, blomman! Svara på din mobil ;) ;) ;)". Vi närmade oss Vagnhärad och jag tänkte bara på hur jag önskade att han skulle gå av där eller hur tåget skulle åka med expressfart hem. Mannen tog nu sin rock och la den över sig som en filt. Jag tänkte att nu har han kanske fattat vinken... Det hade han inte, han bredde ut sina ben så att de nuddade mina och han nästan armbågade mig i sidan. En genomskärande rysning gick genom min kropp, jag började skaka i händerna. Då tog han fram telefonen igen och skrev ett nytt meddelande: "Förlåt att jag skriver så här, jag är blyg och du gör mig så svag. Svara på din mobil ;)" Och så vände han upp den starkt lysande displayen mot mig igen.  "Vad faaaaaan jäkla creeep" tänker jag. När andra passagerare eller konduktören gick förbi så satte han sig och låtsades titta i Kupé-tidningen samtidigt som han höll upp telefonen mot mig. Diskret man, not! Att han gjorde det måste ju betyda att han ändå förstod att det var en konstig sak att göra!?

Stirrandes, "låtsassovandes" in i fönstret önskade jag bara att det skulle vara över. Jag tänkte att jag borde rytit ifrån men blev i stunden så nervös att jag bara satt still och svettades av nervositet. 

Strax innan Nyköping går han på toaletten. Då passade jag på att klä på mig och gå mot dörren ut ur vagnen. Men då ser han mig efter sitt toabesök och går då efter mig. Som tur var gick  en dam ut samtidigt, men mannen ställde sig ändå bakom mig. Jag skakade i hela kroppen och skyndade mig av tåget när det stannat. Jag fick då syn på en klasskamrat som jag sprang ikapp och gick med. 

Usch vilken äcklig och absurd upplevelse det var! Vem gör så? Jag blir så förbannad och i efterhand blev jag även besviken på mig själv som inte röt ifrån. 

Har ni upplevt något sådant? Vad gjorde ni i det läget?


Sparkle - the last day

/ bloggse, mys, pizza, praktik, vänner / Permalink / 0
God morgon! Jag sitter nu på tåget mot praktiken - för sista gången. Det känns overkligt hur fort det gått och jag är så glad över allt jag lärt mig och upplevt, de människor jag träffat och de roliga uppgifterna jag gjort. Mitt liv som webbredaktör är slut för den här gången och jag hoppas jag kan säga "på återseende." Vi har ju praktik i februari igen och jag kommer lämna in en ansökan om att få vara där igen då. Vi får se om jag har den turen, annars är det helt enkelt inte meningen. Jag har flera saker jag vill hinna med idag, jag hoppas jag hinner det mesta. Jag avslutar genom att glittra fint i min tröja/långtröjarock? Svårt att beskriva, men en slags lång tröja med slits i mitten som glittrar i silvergrått. Haha. Hoppas ni får en fin dag hörni! Ikväll blir det eventuellt pizza hemma hos Karro med Stina och Malin. Woop woop! 
Till top