Det oväntade plusset

Familj & vänner, I huvudet på Elin, Livet / Permalink / 0

I augusti när inte mensen kom på utpekat datum eller däromkring började jag misstänka att jag var gravid. Jag har dock nojjat förr och tänkte att det var samma sak den här gången - falskt alarm.


Vi hade precis fått nycklarna till nya lägenheten. En tvåa som var/är lite av ett renoveringsprojekt. Magnus och Daniel hade rivit ut köket. Jag stod på jobbet och googlade symptom men tänkte att det är ingen idé att googla. Bäst att bara ta reda på det. Min kompis Moa plockade upp mig i sin bil efter jobbet och vi åkte till ett apotek och köpte två digitaltest. 

Väl hemma sa jag bara om och om igen "det kommer inte vara något, det är bara att jag nojjar i onödan som vanligt". Men så var jag så nervös så jag skakade. Jag kissade i en mugg och gick ut i det utrivna köket där Moa väntade med tidtagarur. Magnus kom och ställde sig bakom mig och la armarna om mig. Efter en stund stod det där... Gravid 1-2 veckor.


Jag började gråta. Magnus blev chockad och sa bara "oj då, där ser man." 


Jag tror mina första tårar var för att jag blev rädd helt enkelt. Jag kände som att jag inte hade något ordnat för att tillföra världen ett nytt liv. Inget fast jobb och precis flyttat in i en tvåa. Inte ultimat, tyckte jag. Ni vet, man tänker på vad man inte har istället för att se vad man har. Vi tog någon vecka på oss för att smälta beskedet och fundera på hur vi skulle göra nu. 

Jag tror ingen av oss kände något annat än att satsa och behålla barnet egentligen. Däremot insåg vi vilket stort ansvar det innebär att ta hand om ett barn och att det är en livsförändring som är ett evigt åtagande. Det är inget att ta lätt på och därför tog vi lite tid på oss för att smälta allt.

När allt väl lagt sig vågade vi knappt tro att det verkligen var sant att vi ska bli föräldrar. Det känns ju helt magiskt och jag tror vi är mer redo än vad vi själva hade kunnat ana innan. Och jag är väldigt glad åt att det blev så här. Vi är lyckligt lottade som blivit med barn, att vi är friska och att barnet är friskt. Ibland blir inte livet riktigt som man tänkt, ibland blir det till och med bättre ❤️

Liknande inlägg

Till top