När hela området slocknade

Livet / Permalink / 0

Vi hade precis värmt på och ätit rester när strömmen slogs ut kl 17.20. Först blev jag jätteförvånad och tänkte att en propp hade gått. Men ganska snart såg vi att det var precis lika bäckmörkt i hela området. Vi hade ju ätit klart och allt så det rörde oss inte så mycket att allt slocknade. Vi gick runt och tände ljus, plockade fram kortleken och bestämde oss för att göra en mysig stund av det hela.

Vi blev då så sugna på glögg och jag sa "ja nu skulle vi haft en sån där kanna som man har ett värmeljus under." Magnus började genast leta runt i köket efter prylar att använda. Det finns inget du kan använda tänkte jag. Lägg av med flängandet..."Man måste ju kunna överleva en zombieapokalyps" säger Magnus och tar fram en kastrull och sätter tre värmeljus i. "Eeeh okej, och hur hade du tänkt att värma glögg över den där då" sa jag superskeptiskt. "Jag vet inte, kanske i en skål?" Svarade Magnus. "Mm nej då kommer ljusen kvävas där under, de måste få syre" sa jag, fortfarande skeptisk till vad han höll på med. Men så plockar han fram ett litet grillgaller som vi fått till mikron och sätter över kastrullen med ljusen. Jag visste ju inte att han hade ett ess i rockärmen. På min uppmaning (för jag satt givetvis bara och tittade på hela tiden) hämtade Magnus kaffekannan. Voilá! Så hade vi en glöggvärmare.

Ja man får ju inte vara dum! ;) Eller ja, Magnus alltså.

Vi tände även lyktan ute på balkongen och där ser man verkligen hur mörkt det är i hela området. Kl 20 fick vi tillbaka strömmen igen, men det var en mysig kväll!

Liknande inlägg

Till top