Vi har blivit med...

Livet / Permalink / 0

...lägenhet! Wohoo! Så himla skönt. Det är en tvåa i Oppeby som vi fick till ett mycket bra pris. Nu ska vi rusta lite pö om pö så kommer det bli superbra! Det är inflytt i mitten av augisti. Det ska bli mycket spännande och så himla roligt att titta på inredning och så vidare.

För en vecka sedan åkte vi till Norrland med Magnus familj. Det var en urmysig semester som jag vill visa bilder från men jag kommer inte åt mina senaste bilder med den nya uppdateringen av blogg-appen. Jag får återkomma med det när jag kommit underfund mer allt nytt.

Umbrella

Inredning / mat, naglar, regn, städning, ät / Permalink / 1
Umbrella ella ella ella. Varför är mitt paraply borta? Varför äger jag ingen regnjacka? Varför äger jag inga gummistövlar? 

Är man vuxen den dagen man införskaffar sådant? Jag är extremt sugen på att införskaffa det. Fattar inte att jag inte gjort det än. 

I kväll ska vi på lägenhetsvisning. Håll tummarna för oss.


I går kväll kom Moa med mat från ät. Så lovely. Måste skaffa fina bordstabletter så är vi all set. 

Jag spenderade hela eftermiddagen i går till att städa och skura. Skurade ugnen, spisen, skåpluckor och hyllor. Dammsög bakom soffan där vi inte kommer åt allt för ofta. Tips från coachen hörni: bry er inte om att måla naglarna innan ni går all in för storstädning. 

Puss på er

Nyköpings gästabud

Om mig / historia, historiepodden, nyköping, nyköpings gästabud, podcast / Permalink / 0
Nu har jag ägnat morgonen åt Historiepodden. Jag har nog aldrig lyssnat på podcast tidigare men så fick jag nys om Historiepodden på jobbet i går. När jag berättar om den komplexa historien kring gästabudet så går jag så himla kort in på det. Mycket för att det är för mycket att sätta sig in i för besökarna som i många fall kanske inte kan ta in precis allt jag säger. Givetvis skulle jag kunna ägna hela visningen åt bara gästabudet men det förstör lite syftet med visningen då jag ska visa våra utställningar och göra nedryck i några historier. Nyköpings gästabud har så mycket bakgrund som sträcker sig över flera decennier. Det blir nog bra att hålla sig till det jag brukar men det är spännande att lyssna på podden och om historien. Och nog kommer jag få med lite mer bakgrund till historien så att berättandet blir bättre. Ständigt denna research jag gör för att förstå bättre och kunna förklara bättre. Det är nog mycket om Nyköping som Nyköpingsbor inte vet.

Bla bla bla. I vilket fall, jag ska börja lyssna mer på poddar tänker jag. Kul grej ju! 


Hoppas ni får en härlig sommardag önskar jag med en sommarbukett. Nu ska jag strax till jobbet. Nästa vecka är jag ledig och då ska vi åka till Norrland. 

❤️
Till top