Vattnet gick...

Bebis, Bf 2017 / Bebis, Epidural, Förlossning, Gravid, Idun, Välkommen, Värkar, Älskade barn / Permalink / 1

I söndags på kalaset i Linköping gick vattnet. Som på film. "Så går det inte till på riktigt" har man ju hört. Men så blev det för oss. Jag satt på golvet och pratade med de andra när jag skulle resa på mig och vattnet gick. Klockan var 15.00


Magnus ringde till förlossningen i Nyköping som sa att eftersom jag inte haft värkar innan så kan vi lugnt åka hem och komma in till 18. 

Kan gå in mer på detaljer en annan gång, jag är för trött nu. Men klockan 20 var värkarna i full gång. Jag skulle få avlastning från smärtan med epidural men jag hade så ont att jag inte var så behjälplig att sätta in den. Den sattes fel och in i ett kärl så det började blöda. Efter den sattes in konstaterades att jag redan var fullt öppen. Förmodligen var det därför jag hade så ont. Jag hann aldrig få någon avlastning och kunde därför inte slappna av. Jag gick från 0-10 cm på bara några timmar och då var det dags att krysta. Lustgasen blev min bästa vän. Allt gick väldigt fort, särskilt för en förstföderska sa de. Kl 00.50 var hon äntligen ute. Bara nästan fem timmar senare.

Det blev en flicka som jag trodde och hon kom tidigare som jag också trodde. Det är helt ofattbart att hon är här nu. Och det känns så naturligt.


Massor med hår har hon, vår lilla Idun ❤ 48 cm och 3445 gram kärlek. 

#1 - - mylle:

Hon är sååååå söt!!!!! <3

Svar: ❤ Tack finaste du! En riktigt liten tapas-bit ;)
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top