Som gröt i hjärnan

Bebis, Livet / Bebis, Momlife, kaffe, livet, mammaliv, mammalivet, sömn / Permalink / 2

Min fabulösa unge sov från klockan 21 till 07 utan att äta i natt. Hon vaknade och gnydde efter nappen några gånger bara. Vad synd då att den här mamman ändå inte kunde sova... tankarna snurrar runt och hjärnan upprepar Babblarna-sången. "Här kommer Babba babba ba ba ba...som kööööör i kööööööör." Sen spände bröna så in i norden också. 


Jag var tvungen att gå upp och kolla. Ja, jag hade tydligen varit och gjort silikonpattar. Pamela Anderson släng dig i väggen. Pamela Anderson trodde jag var svensk förövrigt när jag var liten bara för hon heter Anderson i efternamn. Haha! Fick lov att pumpa ut lite och på fem minuter hade jag kirrat en hel flaska. 

Så kan livet vara för en mamma. Nu ska jag nog koka lite kaffe så kanske den här kolan jag har i hjärnan lättar upp lite. 


Livets bästa gosunge

"Du är som plast för mig"

Livet, Om mig / Bebis, Kärlek, Schyffert, culturum, evig, föräldraledig, mamma, momlife, plast, regnbåge, semester, spanien / Permalink / 0

Gårdagens romantiska kommentar. Plast = evigt och tar extremt lång tid att brytas ner. 


Vardagen som föräldraledig flyter på och en del av er kanske undrar hur jag mår egentligen med tanke på allt som hänt och händer fortfarande. Jag mår helt okej ändå, jag har så stark tro på framtiden och på mig och mitt lilla fantastiska barn. Jag bearbetar fortfarande såklart, varje dag, och på onsdag ska jag gå och få samtalsstöd. Jag tror jag brottas en del med att acceptera läget och att tycka att allt bara känns så befängt, naivt och absurt. En del undrar om jag aldrig är förbannad. Och jag har faktiskt inte varit särskilt arg. Jag har mest känt känslor av svek och frustration. Men just idag känner jag mig rätt förbannad faktiskt då jag får utstå väldigt mycket skit. Saker som jag verkligen inte ska behöva ta, känna eller vara med om. 

Jag försöker vara snäll mot mig själv. Har jag inte tvättat eller städat på en dag är det helt okej. Fikar jag varje dag är det helt okej. Men framför allt tackar jag ja till så mycket som möjligt nu. Det gäller att se ljust på tillvaron och ta tillvara på möjligheterna. 

Framöver ska jag på fest med utklädningstema med vänner, jag ska se en föreställning med Schyffert på Culturum och snart ska vi resa till Spanien med familjen. 

I skrivande stund dricker jag kaffe och lilltjejen sover. Jag känner mig också helt slut, det tar på krafterna att vara ensamstående, så jag ska nog försöka vila lite jag med. 


Igår såg vi en regnbåge över området. Så magisk! Jag tror aldrig jag har sett en hel sådär!

The intern

Mat/Recept / Permalink / 0

Filmtips från Netflix: The intern. Det var en riktig feel good film tyckte jag.


Åt världens godaste soppa och kollade på film häromdagen när lillskruttan var hos sin pappa i några timmar. Det var rätt skönt att vara själv en stund men det är alltid lika gosigt när hon kommer hem och får syn på mig och smilar jättestort. 

Vi var på bvc i måndags och nu när min unge är fyra månader väger hon 8,8 kg och är 66 cm. Hon växer så hon knakar verkligen. Hon är inne i en period när hon skrattar jättemycket och det är så himla rart. 

God snabbmat 👌🏼
Till top