Current mood: soo tired

Bebis / bebis, ensam, ensamstående, mamma, nattning, rutiner, sova, sömn, trött / Permalink / 1
Jag har haft det jobbigt med nattningen på sistone. När hon vaknar och jag ska stoppa in nappen somnar hon inte om utan börjar gråta och sätta sig upp...

Hon lugnar sig inte förrän jag tar upp henne och hon får somna om i min famn. Och sen om jag försöker lägga tillbaka henne... boy oh boy. Don’t do it! Mina öron är bedövade.

Jag har inte riktigt ork att ta fighten varje kväll och det kanske inte är ihållande. Jag har lite svårt att hålla mig till exakt samma rutiner varje kväll tyvärr. Men vi får se om det är ihållande eller bara någon period hon är i. 

Nu måste jag sova alltså. Jag är sååå trött! 

(null)

Förra veckan somnade hon leende i min famn. Dock framför tvn den gången. Inte bra inte bra. 
#1 - - Sofia:

Hej!
Min dotter är tre dagar äldre än Idun och vi har samma problem. Tydligen så är de i separationsfasen (ca 8 mån) vilket gör att de är rädda att bli övergivna. Därför får de svårare att somna, samt vaknar lättare. Vi har löst det genom att vi ligger bredvid henne och kramas i vår säng tills hon somnar och ibland flyttar vi över henne till hennes säng, men oftast sover hon kvar hos oss. Har läst att närhet brukar göra fasen kortare, eftersom man då fyller det behovet de har (att inte känna sig lämnade). Kändes jobbigt först eftersom hon slutat samsova och sover i egen säng (man vill ju inte gå bakåt), men samtidigt handlar föräldraskap ofta om att tillgodose barns behov just nu, och man kan alltid komma igen sen när det lugnat sig med de rutiner man tidigare haft. Innan vi fattade det så tog nattningen tre timmar där hon vaknade igen flera gånger, vi gick ut med vagnen om och om igen, åkte bil etc. Nu kanske det tar mellan 2 och 20 minuter och mycket mindre gråt. Men allt funkar inte på samma sätt för alla. Men kan vara värt att kringgå rutiner tillfälligt i perioder då barnet inte är i form. Går alltid att hitta tillbaka lite senare :)
Kram

Svar: Tack snälla för att du skriver om er situation. Det hjälper mig mycket i min! Idag pratade jag också med bvc-sköterskan om den här fasen så det känns skönt att få veta mer från fler håll!
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top