Och nu är jag arg också...

I huvudet på Elin, Livet / ansvar, arg, bebis, besviken, elin&idun, ensam, ensamstående, förbannad, idun, jävla, mamma, så, världens bästa dotter, övergiven / Permalink / 4
Vi är förkylda. Igen. Jag var idag på vårdcentralen och jag bara undrar när oturen vänder för mig. Orkar inte gå in på varför, det är inget allvarligt. 

På måndag har jag fått en akuttid hos tandläkaren också i och med den trasiga tanden. Mina tankar fylls bara med "varför har jag förtjänat allt skit som det här året gett mig?" Samtidigt som jag ser mitt fantastiska barn och känner att jag fått jordens bästa gåva. Så det är verkligen dubbelt. Tacksamhetskänslor byts av känslor av ilska.

Jag frågade om psykologkontakt idag på vårdcentralen så jag ska ta kontakt om det inom en snar framtid. När jag frågade så förklarade jag läget lite smått och möts av en distriktssköterska som tappar hakan av förvåning. Ja, jo men vad tusan ska man säga. Då blir jag också så himla förbannad på min situation och det läge jag försatts i. Igår sa bvc-sköterskan att det är en väldigt tuff situation att behöva ta ensamt ansvar så mycket som jag gör och hur duktig hon tycker att jag är. Och jag kände det med. Att ja. Gud vad mycket jag gör ändå. Och nu är jag förkyld för tredje gången och jag hinner inte riktigt ta hand om mig själv. Det känns som att jag förfaller lite som ett resultat av allt. Idag skulle jag skriva julkort och lyckades göra det men med avbrott mellan typ varje bokstav kändes det som då en liten tjej väldigt gärna vill ha all uppmärksamhet.

 Jag tar skrik-nattningarna, jag badar, klipper naglar, matar, byter blöjor, torkar spyor, byter kläder, smörjer, torkar snor, plockar upp och kramar, tvättar kläder etc. Jag gör ALLT och hinner/orkar väldigt sällan laga mat utöver alla vardagssysslor som jag måste hinna med dagligen. Handla, dammsuga, tvätta, plocka undan disk, torka av bordet, torka av golvet, byta lampan i hallen, byta lakan, vattna blommorna, ta in posten, diska etc. Och när ska jag hinna vila, duscha, "rå om mig själv." Jag har dåligt samvete som lagar mat så sällan. Jag lagar nånting som jag försöker äta i flera dagar men det är väldigt ofta jag kommer på mig själv med att "just det, jag kanske också ska äta lunch." Alltså, oroa er inte. Jag äter, jag gör allt det där som jag skriver ovan. Det är bara att jag nu, förkyld och med flera andra krämpor över mig känner att jag behöver lite tid till att läka och vila. Jag är arg. Jag är ledsen. Jag är besviken. Jag har blivit övergiven för ingen vettig anledning alls. Och jag hatar det. Jag är SÅ arg. Okej? SÅ arg! Det är första gången jag verkligen känner mig så här under resans gång.

Jag kommer gå stark ur det här. Jag är på väg. Och jag går igenom olika faser. Just nu är jag mest förbannad. Alltså så jäkla förbannad! Och jag tillåter mig vara det. Allt ska kännas, för det är dåligt att hålla inne och Idun sover så det är väl bara att passa på då att få ut dessa känslor. Jag höjer mina händer och pekar fult med mittenfingret och bara FU!!!! till universum och till idioter och patrask. 

*dropping the mic* over and out. 

Nej men seriöst. Jag måste inte skriva det här. Jag måste inte publicera. Men jag väljer att göra det. Ärliga känslor. Jag är helt slut. 

Nu ska jag avsluta genom att säga till mig själv och till er. Allting ordnar sig. Andas och ta ett djupt andetag. Gå och lägg dig och imorgon är en annan dag. Och på fredag ska jag gå till frisören för första gången på över ett år och det ska jag njuta så jävla mycket av. 

Puss och kram mina vänner! 💪🏼💪🏼💪🏼 


#1 - - Sofia:

Du är sjukt stark. Det orättvisa är att du inte kan välja bort det. Men oavsett val eller icke-val så är du som sagt sjukt stark och förtjänar att få världens bästa revanschår nästa år. Och fan om det inte blir så.

#2 - - Sofia:

Du är sjukt stark. Det orättvisa är att du inte kan välja bort det. Men oavsett val eller icke-val så är du som sagt sjukt stark och förtjänar att få världens bästa revanschår nästa år. Och fan om det inte blir så.

Svar: Tack snälla! 💪🏼😘
Elin Engdahl

#3 - - Stina:

🐼🦔❤️ fan ta allt ibland!

Svar: Verkligen! ❤️🐼🦔
Elin Engdahl

#4 - - mylle:

Du är stark! Men du har också all rätt i världen att vara arg, släpp det lös ibland så känns det säkert bättre <3

Svar: Ja, tack för att du säger det ❤️
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top