Smickret fortsätter

Livet, Om mig / bebis, ensam, ensam mamma, ensamstående, ensamstående mamma, hjälpa andra, inte ensam, lämnad, mamma, mammor, smickrad, stark, tacksam, tröst / Permalink / 0
Okej, jag ska inte ljuga, jag blir otroligt smickrad över att jag återigen blivit omnämnd på bloggs startsida. 

Jag har ju intensifierat mitt skrivande sedan i somras när jag gick ut med min situation och nu plockas det upp av andra. Det är lite läskigt men också på något sätt vad jag vill. Jag har ju inte skrivit en hemlig dagbok liksom. 

Det har inte varit helt självklart att skriva om detta och dela med mig så mycket av mina känslor utan det har blivit mer och mer med tiden. När allting hände i våras kände jag mig ensam om mina känslor. Jag kände att det här har aldrig hänt tidigare. Ingen har blivit lämnad med en liten bebis innan mig. Jag är ensam. Men så sökte jag mig till människor i liknande situationer och fick på så sätt kontakt med andra mammor i liknande sits och jag märkte att det finns fler. Men det pratas inte om det och jag tror det ligger en slags tabu över det. Lite som när jag blev utsatt för övergreppet i Bulgarien och kände skuld över var jag hade varit, hur jag hade varit och att det var mitt fel, lite så kände jag nu med. Har jag lämnats med en liten bebis, ja då måste det vara något fel på mig. Sen märkte jag och läste de andra mammornas historier och kände bara att det är ju inget fel på dessa mammor, varför skulle det vara fel på mig? 

Det har varit otroligt sårbart att dela med mig av allt men jag kände så här känner jag ju. Varför inte vara ärlig med det? 

Och om jag lyckas få någon annan ensamstående mamma där ute att känna sig en gnutta mindre ensam. Ja då känner jag att det är värt det, det är värt att skriva ärligt om vad som hänt mig. För ingen ska behöva känna så som jag kände då. Jag är så tacksam för de mammor jag har kontakt med och att vi hittat varandra och stöttar varandra. Jag hoppas innerligt att någon finner tröst i det jag skrlver. 

(null)

Liknande inlägg

Till top