"Nej så känner du nog inte."

I huvudet på Elin / Permalink / 0

Jag blir irriterad på folk som förminskar andras känslor. Det behöver inte alltid sägas rakt ut men somliga människor har ett sätt att kommentera ens val eller känslor med egna val eller känslor. En slags förminskning. Ett sätt att lägga sig i och lägga in sin egen input i precis allt.


Exempelvis när jag åkte in på förlossningen och tog prover för synbortfallet. När jag kommer tillbaka undrar en kollega hur det gått och jag berättar att läkaren tog upp migrän som en anledning till det som hände. Kollegan häver då ur sig att det kan det absoluuut inte vara! För då skulle jag ha känt både si och så. Ja, för det var ju bara en överläkare som tog upp misstankar om det och alla som får migrän känner ju exakt likadant! Visst? Så onödig input och kommentar, eller hur? 

Andra exempel är när jag var skärrad efter den plötsliga hjärtinfarkten på jobbet. Vissa jag pratat med har jag märkt ska lägga in egna erfarenheter på ett sätt som förminskar min upplevelse. Det känns som att mina känslor inte får vara mina känslor. Vissa kommentarer har låtit som "det var väl inget, när jag var med om det här så..." eller "på ett sjukhus är det väl inget konstigt?" typ. Varför måste man lägga in egna värderingar i andras? Varför kan man inte ta att andra upplever saker på ett annat sätt än en själv? Okej om man lägger in egna värderingar men ändå visar hänsyn och respekt till den individuella händelsen och har insikt att vi alla agerar olika och att det är okej att göra det. Jag tror knappast att du som läser det här inlägget hade varit helt lugn och sansad, sopat av händerna och tänkt att "det här var ju inget, easy peasy japaneasy" om du var med om att en människa faller till golvet i en hjärtattack när du är ensam och först på plats. 

"Jag skulle aldrig ha gjort si eller så" om jag var du. Nej, men nu är inte du jag och vi är olika som personer. "Hade jag varit med om samma sak hade jag agerat så här!" Och hur sjutton kan du veta det? Jag blir så trött.

"Nej jag känner inte alls det som du känner, då kan det inte vara så." "Gör bara så här så blir det bra sen.." Som sagt. Sluta förminska andras upplevelser. Jag blir inte klok på det. 

Försök öva på egenskaper som kallas ödmjukhet och sympati.

Kvällsmys

Bebis, Bf 2017, Familj & vänner / Permalink / 0

Avskyr att komma på vad vi ska äta hela tiden, men ikväll lagade Magnus spagetti och köttfärssås. Det är bra eftersom det blir matlådor av det. Jag önskar att jag var en sådan människa som fixade storkok och frös in matlådor för hela veckan. Vem vet, kanske mammalivet ändrar på det? 


Vi har haft filmkväll och magmys. Den lilla grodan rör sig väldigt mycket och det är en fantastisk känsla. Magnus känner att han får vara mycket mera delaktig nu när han får känna och se den lilla röra sig där inne. Det har verkligen gått upp för honom att han ska bli pappa. Han börjar bli nervös för förlossningen säger han. Jag tror han har börjat tänka ut planen för när det är dags att åka in och hur han ska agera på plats och så vidare. 


Det här är nu över två veckor sedan och jag kan ju lova er att jag är ännu större nu. Magen växer och växer och nu är vi i vecka 32.

Easy breezy weekend

Familj & vänner, Semester & helger / Permalink / 0

Det har varit mycket återhämtning den här helgen. Jag har passat på att sova så mycket som möjligt. Efter frukost och efter lunch. Ett intensivt slut på jobbveckan och så höggravid på det tar på krafterna. Men vilken fin helg det har varit. 


Åh och jag har ju träffat lilla Levi för första gången i veckan. Så go och söt! Det känns overkligt att vi snart har en egen liten plutt hos oss. 

I fredags skrattade jag så himla mycket, tror inte jag skrattat så mycket på flera år. Det blir mycket tokigheter när vi träffar kusinerna! Älskar att skratta okontrollerat och det bara får ösa ur en. Som terapi för själen.

Igår firade vi Joel som fyllt åtta år. Vi åt grillat och det bjöds på största prinsesstårtan till efterrätt. Mysig helg helt enkelt! 

Idag har Magnus och jag tagit det lugnt, kollat på film imorse och haft det skönt. Snart kommer hans mamma och hennes man förbi på fika. 


Födelsedagsbarnet väntar på att få sig en tårtbit.
Vi fick den här boken av min kreativa syster. Det är en loggbok över bebisens första år.
Exempel från insidan. Jag har velat köpa en sådan bok, men nu har vi fått en desto finare, home made. Min mamma förde sådana böcker för oss syskon och det är roligt att titta i då och då.
Till top