Köplista inför en bebis

Babyinspo, Bebis, Shopping / Permalink / 0

Vi har ganska mycket avklarat i inköpsväg till bebisens ankomst. Det går ju att köpa hur mycket som helst för hur mycket som helst. En del väljer att köpa allting helt sprillans nytt. Det har aldrig varit ett alternativ för oss. Vi har helt enkelt inte den ekonomin och jag skulle inte kunna köpa så mycket saker nytt med gott samvete. 


Hittills har vi köpt allt för under 7000:- totalt. Detta har vi köpt:

• Barnvagn Emmaljunga superviking från 2014 med ligg och sittdel, täcke och kudde, lakan, myggnät, regnskydd och en extra suflett i rött att byta med om vi skulle vilja. 4500:- betalade vi för allt detta. 

Det är bra att ha en vän som heter Stina för hon känner folk som vill bli av med sina bebisgrejer i bra skick till bra pris. Barnvagnen var en sådan sak. 

• Ett babygym, en bärsele från Baby Björn, en amningskudde och gravidkläder för 450:-, även allt detta i fint skick förstås och också detta från vänner till Stina som ville bli av med lite saker. 


• En vit Gulliver spjälsäng från Ikea med madrasser, täcken, kuddar, lakan och spjälskydd. Avtagbar grind och sängbotten som kan monteras i två olika lägen. 1000:-. Kittet ovan samt sängkittet kan man säga att försäljningen av vår spis betalade. Vi fick 1400:- för den. 

• Vi har fått rätt mycket bebiskläder av Sofie och vi har handlat lite kläder själva också. Vi saknar strumpor, fler bodies, fler pyjamaser osv. Det behövs mer av det mesta egentligen men vi skulle klara oss rätt bra till en början. Vi har inte lagt många hundralappar på kläder.

• Skötbädd för någon hundralapp, babynest från Sofie och förhoppningsvis ett babyskydd till bilen från Magnus syster. 

Ganska bra shoppat av oss än så länge. Sen kommer vi säkert på lite fler saker som behövs men det känns som att de största sakerna är inhandlade. 

Liknande inlägg

Till top