Gravidlista

Bf 2017, I huvudet på Elin, Om mig / Permalink / 0

God lördag! Jag har inspirerats av andra bloggare att skriva en gravidlista, så här kommer en från mig: 


Vilken vecka är du i nu? 
– Jag är i vecka 26, imorgon kliver vi in i vecka 27. Kan inte fatta hur kort tid det ändå är kvar till den lilla människan ligger utanför magen istället.


När fick du reda på att du är gravid?
– Det var väldigt tidigt, speciellt med tanke på att vårt förlossningsdatum flyttades fram med tolv dagar sen på ultraljudet. Jag var nog bara i vecka två eller tre. Jag och min närmsta vän Moa åkte och köpte graviditetstest och tog testet här i lägenheten som vi haft nycklarna till i två dagar då. Det här var i mitten av augusti. 

Hur gammal var du då?
– 28 år

Hur tog du beskedet om att ni väntar barn? 
– Jag blev chockad, jag var inte alls beredd på att ställas inför detta att det faktiskt växte något inuti mig. Vi har alltid sagt att vi vill ha barn och vi vet givetvis hur barn blir till ;) men vi trodde inte att det skulle bli nu. Dessutom måste min ägglossning flyttat sig rejält om man tittar på mitt beräknade förlossningsdatum. Då skulle nämligen den lilla blivit till en dag innan jag skulle haft min mens. Så vi brukar skoja om att det var oväntat att vi skulle bli med barn nu, men att det var meningen! Det tog ett tag för oss att smälta och ställa om oss till vår nya verklighet, men det känns verkligen som att detta var meningen för oss. 

Mådde du illa mycket i början?
– Efter några veckor gjorde jag det mer och mer. Kunde inte vistas i vårt utrivna kök då jag tyckte det luktade så illa. Jag har dock kräkts väldigt lite. Ett tag hade jag för högt järnvärde så då mådde jag mycket illa och kräktes några gånger. Annars har jag varit väldigt skonad.

Har du mycket halsbränna? 
– Från och till. På sista tiden har det varit lugnt. *Peppar peppar*

Är du känslig?
– Från och till skulle jag säga på den också. I början kollade vi på filmen Den gode dinosaurien och då forsade tårarna ner för mina kinder. I början var jag också väldigt arg av mig och det var lätt att gå mig på nerverna. Jag minns att mamma hade sagt till pappa att Elin verkar så arg nuförtiden. 

När kände du bebisens första sparkar?
– Det var nog runt vecka 20-21 någon gång. Jag tyckte att jag kände en sprattelfisk redan i vecka 16 vid något tillfälle men i vecka 20-21 när jag visste med säkerhet att det var bebisen som sparkade och inget annat muller från magen.

Vet ni vad det blir för kön?
– Nej det gör vi inte. Vi bestämde tidigt att vi inte ville veta det heller. Jag behöver inte veta det för att förbereda eller ställa in mig på vad det blir. Vi vet att det blir ett barn och det är allt som betyder något för oss. Jag kan förstå nyfikenheten i att ta reda på det, och att det kanske rentav känns mer verkligt för en del att veta könet. Men för oss har det ingen roll. Jag ser så himla mycket fram emot stunden då vi får träffa vår lilla pojke eller flicka första gången och att då få överraskningen och upplevelsen att jaha det var du som låg där inne hela tiden. Det pirrar i magen när jag tänker på ovissheten. 

Vad ska bebisen heta om det blir en tjej respektive en pojke?
– Vi har ingenting spikat, men vi har några förslag för både pojke och flicka. Jag tycker det är lättare med flicknamn och har speciellt ett favoritnamn. Vill inte dela med mig på bloggen av det dock, utan vi får se lite vem som gömmer sig där inne och vad hen heter när hen kommer ut. (Jag skulle hetat Beatrice, men det ändrades när de såg mig. Då såg de att jag var en Elin, så man vet aldrig ändå tänker jag.) 

Några mellannamn? 
– Ja, vi tittar på namn inom familjerna till mellannamnet och har lite olika namn från mor- och farföräldrar som vi kan tänka oss.

Hur gammal kommer du vara när bebisen kommer? 
– Ja, det här är ju lite roligt eftersom bebisen är beräknad på min födelsedag. Är hen punktlig så fyller jag 29 år samma dag. Men vi får se om det blir tidigare eller senare. 

Liknande inlägg

Till top