You know hearts don't break around here

Bebis, Familj & vänner, Semester & helger / Familj, badat, bebis, foto, havet, ledig, pass, rast / Permalink / 1

Hallå kära människor som läser min blogg. Vet ni vad? I förmiddags var jag babyledig i några timmar när Idun var med sin pappa och jag åkte med min familj till playan. Det var konstigt att vara utan lillan, men samtidigt så skönt med rast och inte behöva passa upp på min lilla individ 24/7. Det är det tuffaste, att vara den enda som passar upp på Idun och hennes behov.

Visst får jag hjälp av familjen när jag är med dem men i huvudsak är det ju alltid jag som tar upp, gosar, tröstar, skojar, byter position, bär på, byter blöja, matar och nattar. 24/7. Tänk då på att bebisen oftast äter med cirka tre timmars mellanrum. Dygnet runt. Ibland har jag dock tur att hon sover 5-6 timmar på natten innan hon behöver äta ibland. Jag har dock oftast inte lagt mig samtidigt som henne. Jag sover kanske sammanhängande max 2-3 timmar åt gången. Och då är det bara jag som även måste gå upp efter matningarna och byta blöjan mitt i natten. Ja, ni fattar. Det är tufft! Så, det var välbehövligt. Jag badade till och med. Så himla härligt! 


Fick den här bilden av pappan. Lilla snygging. Hon kämpar och blir starkare för varje dag.


Vi åkte sen och fixade pass till Idun. Hennes första pass! Kan ni fatta vad gulligt det kommer bli? Smäller av alltså. 

Imorgon åker min syster med familj hem till Växjö igen. Det kommer bli tomt då jag haft så mycket roligare när de varit här. Haft mer att se fram emot och de har varit ett stort stöd för mig. Det har varit så roligt att se Idun och Levi tillsammans. De små gull-liven.

Dags att nanna! God natt! 

Ha ha happy baby dance

Bebis, Semester & helger / Dans, dance, dancing baby, dansande baby, happy, idun, mammaliv, semester, spanien / Permalink / 0

Ibland spritter det i Iduns kropp och hon ser ut som att hon är ute och springer eller dansar. Jag blir så jäkla glad så det spritter i hela min kropp bara av att se henne. Ögonen nästan tåras över hur gulligt det ser ut. 


Jag brukar uppmuntra henne och stå över henne och dansa jag med. Och hon skrattar och ler. Lycka i en liten kropp.

I september åker vi på semester lilla I och jag samt nästan hela min familj. Det ska bli skönt och jag hoppas verkligen att det går bra att resa tillsammans. Vi har förbokat baby-plats på planet och mina föräldrar har bokat platserna bredvid oss för att avlasta mig och hjälpa mig.


Prima skärmdumpsbilder på vårt resmål. Spanska solkusten.

Trubbel

I huvudet på Elin / Trubbel, pompeji, ruiner, sorg, tacksam / Permalink / 0

Jag låser upp ytterdörren och kliver in i lägenheten. Likt ett födelsedagskort som spelar en melodi när man öppnar det börjar också en melodi i mitt huvud när jag kliver in i lägenheten. Det är en strof ur Trubbel som går så här:


"Jag går omkring i mitt Pompeji bland ruiner, och jag trampar runt i resterna utav vårt liv..." Så sorgligt. Det kan inte hjälpas. Idag är det svart. Jag blir så ledsen att denna lyckliga tid med min lilla unge präglas av sorg samtidigt. 

Tid är min vän. Jag kan bara ge det tid. 

Jag kommer till insikt och jag växer som person. Det är i alla fall härligt. Och idag är jag en extra tacksam svensk medborgare. Jag är så glad att jag bor i det här landet som är så snällt mot ensamstående mödrar. Det är trots allt inte en självklarhet överallt. På det sättet är jag också tacksam över den tid som vi lever i då detta inte heller var helt lätt i Sverige för mindre än hundra år sedan. Så jag känner mig privilegad ändå. Jag är lyckligt lottad på så många sätt. Jag väljer att se det.


Till top