Ensam mamma

Bebis, Familj & vänner, Livet / Ensamstående, bebis, mamma, nybliven mamma / Permalink / 1

Det har hänt en hel del sedan Idun föddes för 2,5 månad sedan. Det var som en bubbla som sprack bara två veckor efter hennes födelse. Eller en bomb som sprängdes kanske är bättre beskrivet. Magnus berättade att han inte längre vill vara tillsammans med mig. Att hans känslor för mig är slut och att det är något som han känt under en tid. Det kändes som att hela min värld rasade. Och det gjorde den nog också. Allting slocknade. Det blev bara svart. Vinden slutade vina, solen slutade skina, hjärtat slutade slå och drömmarna om livet tillsammans som en familj försvann utom räckhåll. Det kom som en total överraskning för mig. Vi hade ju precis fått barn och under graviditeten har jag inte känt något annat än ren och skär kärlek och stöttning.

För min dotters skull har jag inte bara kunnat gå ner mig och dränkas av sorg. Jag har försökt att fokusera på min nya roll som mamma och att allting kommer att ordna sig. Det måste liksom det. Jag kan inte tänka att det är jordens undergång även om det gör fruktansvärt ont och jag bara vill lägga mig ner och gråta från och till. Det är så mycket som hänt sedan Magnus släppte bomben och jag kommer inte gå in på allt här men jag och Idun har stort stöd i vår omgivning och jag mår under omständigheterna så bra jag kan. Jag försöker vara optimistisk och hitta på saker. Jag ska försöka låta mig sörja så småningom men än så länge är det komplicerat eftersom vi fortfarande bor ihop. Jag hoppas kunna hantera sorgen successivt och på ett bra sätt. Släppa ut lite i taget så att jag inte bär på för mycket och att det sedan släpps ut som ur en ventil som öppnar sig på en gång. Det är också därför jag vill dela med mig här på bloggen. Skriva av mig. Det känns som en lättnad för mig att kunna göra det. Det här är det svåraste jag varit med om och jag tror att livet som ensamstående kommer bli extremt tufft och jobbigt, men också fullt av glädje som jag vill dela med mig av. Jag har ju trots allt en fantastisk liten dotter som jag kommer att uppleva så mycket med framöver och då känns det även skönt att kunna dela med sig av det här på bloggen.

I augusti flyttar Magnus ut och vi är inte på det klara än hur vi löser boendesituationen för mig och Idun men vi tar en sak i taget så får vi se sen. Vi bor kvar i lägenheten tillsvidare, Idun och jag, och det känns skönt. Här i området har jag många nära som jag kan umgås med och som kommer hjälpa och underlätta för mig i vardagen.

❤️ 

Ta hand om er där ute och ta till vara på kärleken. 

#1 - -

Så himla ledsen. Du kan alltid ringa när du vill och jag stöttar dig helt och hållet. Livet är verkligen outhärdligt ibland men jag kan ändå säga att av egna erfarenheter kommer det bli bra till slut. Kanske t om ännu bättre. Du kommer starkare ur det här. Har redan sett din styrka och beundrar den. Men åh vad jag skulle ta din ledsenhet nu och bara önska att tiden tar ett skutt framåt till du kan blicka tillbaka och se att den jobbiga tiden är förbi.
Du har den viktigaste människan i ditt liv nu. Den viktigaste kärleken som aldrig kan ta slut. Den kan du alltid lita på. Den enda riktigt sanna. Den gör dig hel.Du är aldrig ensam. Vi är många runt omkring dig och vi hjälper dig när du behöver. Det ska du veta. All vörme och kärlek till dig fina starka Elin och underbara barnbarn
Idun, mig har ni alltid ❤❤Svar: Tack fina Anette ❤️ Det värmer mycket att höra.
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top