I am the walrus

Bebis, Bf 2017, I huvudet på Elin / Permalink / 0

Övriga avdelningen är i Eskilstuna idag men det var inget jag behövde åka med på så jag har haft en skön ledig dag. 


Gick upp tidigt, åt frukost och kollade ikapp några new girl-avsnitt. Bakade sedan chokladmuffins som blev totalt misslyckade. De blev så torra och smakade typ vanligt bröd. Skulle baka och frysa in för kommande fikastunder och besök, men nu vet jag inte vad jag ska göra med de 28 muffinsarna. Funderar på att frysa in dem ändå och att jag får göra frosting till dem så det blir cupcakes av dem när folk kommer förbi. Kan väl vara en bra räddning? 

Jag åt lunch hos födelsedagsbarnet och nu på eftermiddagen har jag bara vilat och sovit. Jag är ju i vecka 36 eller 38 och jag är så himla stor. Jag har det rätt jobbigt att gå och undrar hur mycket större jag ska bli.

Jag får kommentarer varje dag om att jag är stor, om det verkligen inte är två där inne och ibland kan även kommentarer som "du är mycket större än den och den och den var/är" komma upp. I tisdags sa en person "jag är beräknad att bli farmor på fredag och du har mycket större mage än henne." 

Alltså, folk menar väl, så jag tar inte illa vid mig. Men jag undrar ju om jag är "onormalt" stor? Jag får mycket förståelse att det är tungt för mig i alla fall och det är skönt. Det är så himla olika hur stor man blir men jag är ändå rätt chockad själv över att vara förstföderska men så här stor. Det är så jäkla tungt för ryggen och nedre delen av magen spänner och drar. Jag har fått bristningar och det är ju inte ett dugg konstigt då jag har så stor mage ju. 

Jag ska tillägga det att jag får väldigt fina kommentarer om magen också. Att den är så fin och perfekt, att jag borde låta någon fotografera den och så vidare. Jag vet inte vem jag ska vända mig till med det bara. Vet inte om jag har råd att betala för en fotosession. Men det är fint att få höra dessa kommentarer i kontrast till att jag är en valross ;)

Magiskt sken i köket idag. Jag blir så himla glad för våren.

Mamma

Familj & vänner, Livet / Permalink / 1

Idag fyller min mamma 61 år. Den kvinnan är den starkaste jag känner och vet om. Hon är verkligen en kämpe och en stor förebild för mig som har gått och går igenom så mycket hela tiden. När jag har haft tunga stunder i livet har jag tänkt på henne och hur hon klarat så mycket. Det har gett mig styrka att också klara mycket. 


Hon ställer alltid upp och hennes barn betyder allt för henne. Nu när jag själv är mamma och snart ska träffa mitt barn för första gången så undrar jag ju förstås hurdan mamma jag kommer vara. Jag kommer ta med mig mycket från min egen mor och hennes dedikering till sina barn. Jag kommer också ta med mig saker jag lärt mig från andra i min omgivning. Magnus tillexempel har lärt mig oerhört mycket om tålamod och att ha ett lugnare sinne. Jag brusar inte upp mig lika lätt längre som jag kunde göra förr och det är jag supertacksam för. Jag tror också jag lärt mig mer om generositet och ödmjukhet tack vare honom. 

Till alla snälla, fina medmänniskor i mitt liv - tack för att ni finns och lär mig mer om livet varje dag! ❤


Mamma och Vide på hennes födelsedagskryssning för ett år sen.

Remember november

Inredning, Livet / Permalink / 0

Det här är hemmet där orkidéer dör men andra växter frodas. Magnus fick två orkidéer när han fyllde år i september och båda två tvärdog. Då snackar vi inte bara om att blommorna ramlade av utan blad och skälk skrumpnade och gulnade dessutom.


Andra växter däremot verkar trivas väldigt bra. Så bra att novemberkaktusen som vi haft i tre år numera inte bara blommar i november utan även nu i mars. Jag fick förklarat för mig att novemberkaktus även kan vara påskkaktus och blomma den här årstiden också, men jag tycker det är lite märkligt eftersom den aldrig gjort det tidigare. Jag misstänker att kaktusen är kär i sin granne monsteran (jag tror det är en monstera). Kaktusen har fått en endaste blomma och den sträcker sig mot den evigt växande monsteran.


Titta! Kaktusen försöker nå sin käraste! 


Jag har inte så bra koll på växter så om någon har en annan förklaring så feel free to enlighten me.

Till top