Vemod

Bf 2017, Livet / Permalink / 1

Nu tänker jag på Anders och Puttes låt Vemod. "Både glad och ledsen åt en grej, det är vemod om du frågar mig." Vemod är för mig idag att ha bestämt att gå ner till 75%. Det känns otroligt skönt då jag är så väldigt trött på eftermiddagarna. Jobbet kan vara väldigt hektiskt och just nu lite extra då vi är underbemannade så det skriker om det. Ändå får jag dåligt samvete som "lämnar dem i sticket." Jag anställdes gravid så det bör ju inte komma som en chock att jag nu är höggravid och inte orkar lika mycket. 


Men visst är det dumt att jag känner att det är mitt problem? Att jag förstör? Att jag fegt tar den sista flytvästen och hoppar ur det skjunkande skeppet i en egen livbåt? För vem tackar mig om jag jobbar heltid fram tills bebisen kommer? Inte min kropp och inte mitt lilla barn som jag bär i magen. Jag har mått så illa ibland på sistone att jag kräks. Stress? Oro? Jag sover så dåligt då jag är en magsovare men numera bara kan sova på sidan vilket gör att tyngden trycker på och jag får ont i höften. Dessutom far tankarna runt och runt. Nej, jag behöver ta det lugnt och hinna reflektera över att jag är gravid och att jag snart ska föda ut vår lilla dotter eller son. Jag behöver landa. Vår bebis behöver känna att mamman mår bra och hinner andas. 

Så, så är det med saken. (Lätt att skriva, svårt att faktiskt känna.) Imorse började jag dagen med att ta nya blodprover. Denna gång för att kolla mina lever- och gallvärden. Jag har fått kli på magen och en del klåda under händer och fötter. Inte alls särskilt mycket dock så jag tror inte det är någon fara på taket. Min mor blev igångsatt när hon väntade mig då hennes lever fick för lite plats så det är bra att vara uppmärksam i alla fall.Den här fina blivande pappan är en klippa i stormen som ställer upp hela tiden för mig. Mer kärlek och stöttning hade jag inte kunnat önska mig. Herregud, jag får fotmassage nästan varje kväll. Hur amazing är inte det? Min golden boy.
#1 - - Mylle:

Känn inte så! Ditt välmående och lilla Tapas välmående är viktigast just nu :) Helt rätt beslut! <3

Svar: Tack Myllis ❤
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top