Åtta veckor

Bebis, Livet / Baby, bebis, idun, mamma, min dotter, min flicka, åtta veckor / Permalink / 1

Vår lilla dotter är åtta veckor nu. Kan ni förstå? Det går så fort. Dagarna ser rätt lika ut måste jag säga. Det är dock intressant att titta på bilder från Iduns första veckor och jämföra det med nu. Herregud vilken "jättebebis" jag har nu. Egentligen är hon en liten pluttis såklart men hon växer så det knakar. Hon är nog över sex kilo nu skulle jag tro. Vilka muskler den här mamman kommer få.


Hon läker mitt hjärta varje dag och fyller det med överväldigande kärlek. Att det skulle falla sig så naturligt att vara mamma, det kunde jag aldrig tro. 


My newborn

Bebis, Bf 2017 / Mors dag, bebis, födelse, förlossning, idun / Permalink / 0

Har sett folk som fyller i en lista om sitt förstfödda barn på facebook, så jag tänkte inte vara sämre. Men jag gör det här på bloggen istället.


Inför firandet av mors dag:
ALLT OM DIN FÖRSTFÖDDA❤️

1. Epidural? Ja, vi försökte. Det gick sådär, jag hade sådan värk och när den väl var insatt så var jag fullt öppen.
2. Var pappan i rummet? Jajamen. Han tog hand om mig även om jag inte var fullt medveten om allt han gjorde men jag kände ett stort stöd. 
3. Igångsatt? Nej. Proppen och vattnet gick och sen började allt i full speed några timmar senare.
4. Visste ni könet innan? Nepp, men kände på mig flicka hela tiden. 
5. Beräknat datum? Enligt ultraljud 29/4. Enligt mina beräkningar 16/4.
6. Födelsedatum? 10/4. 
7. Illamående på morgonen? Skulle säga då och då under dagen i början. Jag lärde mig att det berodde på hunger för min del och att det hjälpte om jag åt en clementin eller någon godisbit. Mådde illa av vissa lukter också, typ som kaffe och av allt utrivet här hemma i renoveringskaoset som pågick.
8. Cravings? Juice varje morgon. Drack typ aldrig juice innan. Nu var juice ett måste. Fanns inte det hemma så kunde jag typ grina över hur jag skulle klara mig. Känslorna utanpå, jajamen. Stackars Magnus.
9. Hur många kilo gick du upp? Tror det blev 15 kilo totalt. Och vet ni? Jag har gått ner allt det på dessa 5-6 veckor... 
10. Pojke eller flicka? Flicka
12. Vart födde ni? Nyköpings lasarett.
13. Antal timmar med värkar? Eh, ja. Jag tror det var värkar konstant mellan typ kl 19 till 00.50 när hon föddes men jag vet inte exakt vad det var jag kände. Men mellan de timmarna hade jag konstant smärta.
14. Bebisens vikt? 3445 gram.
15. Bebisens fullständiga namn? Idun Alva Vivianne Engdahl
16. Hur gammalt är barnet idag? En månad och fem dagar.


What do I know?

Bebis, Familj & vänner, Livet / Momlife, bebis, lycka, min lilla bebis / Permalink / 0

Love can change the world in a moment, but what do I know? 


Jag känner mig så utmattad för tillfället. Jag sover inte bra alls men jag älskar min lilla tjej så mycket. Jag ska göra allt för henne. Min dotter. Tänk att jag har en dotter! Så värdefullt livet blivit och som hon förfyller min tillvaro även när hon är lite skrikig och söker tröst och jag är så trött och känner mig otillräcklig. Jag märker att hon är med mycket mer. Tittar mycket och fäster blicken. Allt går så fort och hon växer så mycket varje dag ❤️

Love and understanding, positivity.


Till top