Första tågresan

Bebis, Bf 2017, Familj & vänner / 2017, bebis, bebisar, bfapril, första gången, jobbigt, lunch, norrköping, norrpan, otympligt, sj, tåg, videochidun, åka tåg / Permalink / 0
Idag har Idde och jag åkt tåget till Norrköping för att hälsa på Emelie och hennes Vide. 

(null)

(null)

Hon tyckte det var så spännande med tåget. Satt och tjoade och gjorde sina morr-ljud. De sistnämnda låter verkligen skrämmande. 

Men oj hörni, vad otympligt det var att åka tåg med barnvagn. Jag tror inte dubbeldäckarna är så här krångliga men på det här regionaltåget var det inte smidigt för fem öre. För det första är det typ fyra-fem trappsteg för att ens komma på tåget. För det andra var det väldigt trångt att vrida in vagnen genom dörren när vi väl var ombord på tåget. För det tredje var man tvungen att fälla ihop vagnen och ställa den vid bagageutrymmet, och det var ju fine bara att det utrymmet var smalare än vagnen. Så vagnen fick stå i gången och blockerade därför utgången. Stressigt och svettigt. Dessutom fick jag ju fälla vagnen under tiden som tåget rullade och var skulle jag då ha Idun? Hon sitter ju inte jättebra än själv. Jag la henne på ett säte så länge så jag fick ju snegla på henne samtidigt som jag fällde vagnen. Usch, så här i efterhand kan jag känna ångest att jag la henne där. Tänk om hon skulle ramlat ner. Men men, det gick ju bra.

För att komma på och av fick jag ju be främlingar om hjälp. Och det var inga problem förutom att jag hade otur med de jag frågade. Den förstas respons var "Oj, nämen jag är nog inte så stark." Det var en tjej i 20-årsåldern. Jag bara "Jodå, det klarar du." Haha! Det gick galant. En annan jag frågade sen på hemvägen svarade att hon hade ryggproblem.  Men det finns alltid behjälpliga människor så det är skönt och det gick bra. Det var bara lite otympligt.

I Norrpan bjöd Emelie på lunch och tiden gick som vanligt alldeles för fort. Det skiljer ju bara en dag mellan våra barn så det är väldigt roligt att träffas. Vide han både kryper och ställer sig upp längs med möblerna. Stora killen! 

(null)

(null)

Så gulliga och charmiga! Båda med olika men superfina ögon! 

Liknande inlägg

Till top