Almeria

Bebis, Familj & vänner, Semester & helger / Mamma, Semester, almeria, bad, bebis, clint eastwood, flygning, giraff, hotell, indiana jones, minihollywood, sol, spain, spanien / Permalink / 0

Och så var en semestervecka i Almeria över. Uttalas förövrigt Al-Meria med betoning på m:et och i:et. Svårt att förklara men det uttalades inte riktigt som jag trodde. Det var skönt med sol och bad även om jag främst chillade i skuggan med Idun. 


Idun var en drömbebis hela veckan. Klagade i totalt en minut (tror jag) på planet dit och absolut nada på planet på väg hem. Thank you lord! Hon skrattade och var glad för det mesta, sov som en stock med undantag för enstaka tillfällen (typ en gång per natt men somnade om efter hon fick äta.) Jag sov okej, men tyvärr inte bättre än så. Vi fick byta rum på grund av cigarettrök som kom in i vårt rum via ventilationen. Jag blev så jäkla nojjig för Iduns skull så jag smsade Ving mitt i natten. Då fick vi byta rum. Det var större och så mycket bättre. Dock funkade inte låset på balkongdörren och även om vi bodde på andra våningen så hade jag lite svårt att släppa tankar på att det var upplåst där. 

En dag var vi inne i själva stan och kikade. Åt jordens godaste pasta och några åt svinigt god pizza.

Mina päron åkte på en dagstur till Sierra Nevada. Jag hade gärna åkt med men det blev för omständigt med en liten bebis. De drack vatten direkt från berget och kikade hemma hos folk som bodde i grottor bland annat.

Jag hade också gärna sett mini-hollywood som finns i Almeria, där en del Clint Eastwood-filmer och även någon Indiana Jones-film blivit inspelad. Jag tror mamma och pappa var vid något ställe där de spelat in från Game of thrones också. Cool! 

Allt som allt en bra vecka och jag önskar jag kunde bosätta mig i Spanien ett tag. Tror solen skulle göra mig gott. Fick några tusen nya fräknat på kroppen men jag tror jag hade kunnat få lite mera färg efter att ha vant mig lite. För ett otränat Elin-öga syns det ju inte att jag varit utomlands precis ;)

Idun och jag i framkant och min bror Robert som kastar upp min systerson Vide i luften bakom.
Kusinerna vann den där giraffen åt lilla Idun.
Sover hos mormor på flyget.

Liknande inlägg

Till top