#Metoo

I huvudet på Elin, Livet, Om mig / Metoo / Permalink / 14

Jag också. Tyvärr. 


Jag har länge tänkt dela med mig av min historia. Alla mina nära och kära vet vad som hänt mig och jag har haft viljan att någon dag dela med mig av min historia även för flera, men jag har ärligt talat inte riktigt vågat. I perioder har jag velat nå ut till fler, velat prata om det och till och med föreläsa om att ta sig vidare. Det kanske till och med är på grund av den krisen som jag nu tar mig igenom den här livskrisen på ett annat sätt. Jag har verktyg sedan tidigare att hantera sorg och trauma.

Nu när hashtagen florerar och jag ser hur oerhört många som någon gång utsatts för sexuella trakasserier av män på något sätt blir jag mörkrädd, men också stärkt i att jag inte är ensam. Men det är med ett stort och rungande FY FAAN i kroppen som jag går igenom mitt instagramflöde idag. Det SKA inte behöva ske! Tack alla som orkar träda fram. Ni är modiga! Och det är jag med. 

Jag vill och ska berätta hela min historia någon dag. Jag vill dock redan nu passa på att våga träda fram jag med. För det är SÅ viktigt att det kommer fram hur många vi är. Dock ska ingen som inte är redo eller vill behöva göra det.

Tyvärr har jag, när jag tänker efter, varit med om flera händelser. Både på arbetsplatser och på krogen. Det är fördjävligt när någon tar sig friheten att ofreda andra människor. Helt jävla sinnesrubbat! 

Det värsta som hände mig var väldigt traumatiserande för mig och har format mig till den jag är idag. Det var på en resa till Bulgarien med mina vänner 2006 när jag näst sista dagen på resan blev drogad och våldtagen. Bara att skriva de orden får mig att rysa. Hela min värld rasade och min världsbild ändrades över en natt. Jag hade världens tur mitt i allt det där för jag hade mina vänner och stöd från resebolaget direkt på plats. Jag fick stöd och hjälp på en gång med läkarvård, polisanmälan och samtalsstöd direkt vi kom hem till Sverige igen. Det är inte alla som har det stödet och jag är så tacksam över det idag. Mina vänner ringde hem till mina föräldrar och det är jag så här i efterhand väldigt glad för. Hade de inte ringt hem är jag inte säker på att jag hade berättat det för min familj. Men tro mig, det är bättre när de vet. För att gå igenom det här ensam hade nog gjort mig inåtvänd tror jag. Det var så jobbigt att de visste, men det var också så skönt för det innebar att de förstod mig och kunde stötta mig.

Jag ska berätta mer en annan gång men det här är det jag mäktar med just nu. Det kan nog bli en hel uppsats annars. 

Jag ska berätta, jag vill berätta. Jag känner mig redo och mogen att göra det. Det var dags nu. #metoo


#1 - -

Jag visste inte vad som hänt dig men att det var något. Fruktansvärt.Du är stark som berättar!❤️

Svar: Tack Anette! ❤️
Elin Engdahl

#2 - - lars:

Starkt att du delar med dig av det hemska traumat som har hänt dig. Det är ju för djävligt att vi män beter oss på detta fruktansvärda sätt. Jag skäms. Min uppfattning är att män som utför dessa avskyvärda brott. Har inget existensberättigande längre. Punkt slut

Svar: Tack ska du ha!
Elin Engdahl

#3 - - bylittlenea.blogg.se:

Så fruktansvärt att höra att du utsatts ut för detta. Du är modig och jag tror att ditt vittnesmål och dina ord kan hjälpa andra. Tack för att du berättar ❤️

Svar: Tack ❤️
Elin Engdahl

#4 - - Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag:

du är stark! <3

Svar: Tack ❤️
Elin Engdahl

#5 - - Som Den Kvinna Jag Är:

Starkt av dig att du vågar berätta. Och så skönt för dig att du fick så bra stöd. Jag utsattes för systematiska våldtäkter av min kille. Ett ex. På min blogg kan du läsa om det, hur jag tog mig vidare och så. Kram

Svar: Tack! Så hemskt att läsa och du är också stark. Kram till dig!
Elin Engdahl

#6 - - Therése :

❤️

Svar: ❤️
Elin Engdahl

#7 - - Kristin:

Starkt Elin!❤️

Svar: Tack Kristin! ❤️
Elin Engdahl

#8 - - Kristin:

Starkt Elin!❤️

#9 - - Heiduskaja:

Lider med dig, som även en som vet hur de känns <3 Har en kamoanj jag börjat på min blogg som jag kallar för #intedinhora, målet med kampanjen är att ändra lagen i Sverige till hårdare straff ocm jag håller på med och jag behlöver all stöd som kan finnas att få för att stödja kampanjen. Alla är välkomna att höra av sig till mig också för att dela med sig, hoppas du gör det och kanske vill gästblogga anonymt hos mig ev. ej, om detta? <3

Kramar, och var stark!

Svar: Hej! Tack ska du ha! Du är en stark tjej. All cred och beundran till dig!
Elin Engdahl

#10 - - Camilla:

Jag orkar inte berätta, han som gjorde det mot mig lever inte längre och det känns dumt att berätta i efterhand. Du är fantastisk som vågar berätta, jag är så ledsen att det hände dig! Och jag håller med Lars här i kommentarsfältet.

Svar: Hej! Berätta endast om du orkar. Det har tagit mig tid att våga eller helt hundra vilja. Du kan välja att berätta när och om du någon gång känner för det. Tack ska du ha! Du är också fantastisk och stark!
Elin Engdahl

#11 - - Anonym:

Styrkekramar

Svar: ❤️
Elin Engdahl

#12 - - Johanna:

Så starkt och modigt av dig att berätta✨💕
Och vilken kraft det är i #metoo-upproret. Vi kan. Göra mycket mer än vi tror tillsammans🙌

Svar: Tack snälla! ❤️ Det tror jag också!
Elin Engdahl

#13 - - Linda Lövberg Hjären:

Vad du är modig som berättar detta, tillsammans är vi starka <3

Svar: Tack snälla! ❤️ Det är vi!
Elin Engdahl

#14 - - Viskningen:

Stor kram! Tillsammans är vi mindre ensamma.

Svar: Kram!
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top