Alla jobb jag haft/vad ska jag bli när jag blir stor

Drömmar och mål, I huvudet på Elin, Utbildning/jobb / Jobb, Producent barn och unga, assistent, blogg, guide, kanslist, kultur, pedagog, praktik, redigerare, sekretwrare, skolfoto, tillsvidaretjänst, vad ska jag bli när jag blir stor, webbredaktör / Permalink / 1

Jag kan bli galen på känslan att inte funnit vad jag ska göra här i livet. Vem är jag? Vad ska jag jobba med? Det är väl främst det sista som skaver. Vad jag ska jobba med. För är det något jag känt sedan jag blev lämnad så är det att jag i alla fall vet vem jag är och vad jag står för. På något sätt känner jag det i mig. Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra. 


Jag har gjort så mycket olika saker och är otroligt glad för det. Dock har jag en längtan efter att ha en tillsvidareanställning eller på något sätt en inkomst som jag vet kommer komma varje månad så att jag kan känna mig trygg och lugn på ett plan som jag inte tidigare upplevt. Försöja mig helt enkelt och inte oroa mig för att jobbet snart tar slut eller inte veta vad jag ska göra härnäst. Jag har haft ett arbete där en tillsvidareanställning varit möjlig, men där föll det på att jag var för oerfaren och fick dålig introduktion. Efter jag blev av med det jobbet var självförtroendet verkligen på botten och det tog ett tag innan jag återfick det. Min praktikplats på blogg gjorde mycket för min självkänsla faktiskt och hjälpte mig mycket! Blogg-teamet är fantastiska och där trivdes jag väldigt bra. 

Jag tänkte dela med mig av vad jag jobbat med från det att jag var 16 till idag. Här är en lista med de jobb jag haft:

1. Städerska på Ica Supermarket, på olika lokaler och skolor.
2. Vårdbiträde/vikarie på äldreboende (tycker det är roligt med äldre)
3. Traversförare och tjockplåtshanterare på SSAB (faktiskt jävligt kul) 
4. Telefonförsäljare i Linköping. Sålde Glocalnet-abonnemang. (Inte min grej, även om jag enligt min säljcoach hade talang. Dock hörde han av sig efter jag slutat och undrade om jag ville ligga med honom och hans flickvän. I said no thank you!)
5. Vårdbiträde/vikarie på äldreboende igen.
6. Städtant igen! 
7. Producent för barn och ungdomar inom kulturevenemang. (Så himla roligt jobb som jag önskar att jag hade fått vara kvar på då jag tror jag hade blivit riktigt grym på det med lite tid och erfarenhet.) 
8. Pedagog/guide på museum. Mitt fantastiska jobb på museet alltså. Det är verkligen superroligt och på somrarna har jag även hållit i stadsvandringar. Superbra grej för att öva på retoriken och prata inför folk. Verkligen utmanande jobb på alla sätt och vis men tyvärr enbart säsongs-och helgjobb. Hade absolut kunnat tänka mig att jobba heltid med det annars! 
9. Praktik på blogg.se som webbredaktör. Vill räkna med det då jag lärde mig så mycket och hade så roligt. Gillar verkligen att skriva och uttrycka mig och skulle vilja utvecklas mer inom det. 
10. Säsongsarbetare som redigerare på Svenskt skolfoto. Också ett superroligt jobb.
11. Kanslist/sekreterarassistent på ÖNH-kliniken på Nyköpings lasarett.

Det är sannerligen inget fel på arbetsförmågan. Jag kan ju rätt mycket! Men vad sjutton ska jag bli när jag blir stor? Några förslag? 

Skulle tycka det var så roligt att starta en podd förövrigt. Radio har ju alltid varit lite av en dröm! 

Vad ska denna mama bli?
#1 - -

Den fjärde..🤤 vilken idiot!
Annars ser du ut att kunna det mesta!👍

Svar: Haha eller hur! Tack Anette!
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top