I am brave, I am bruised

I huvudet på Elin, Om mig / brave, bruised, keala, kvinna, kärlek, mamma, modig, partner, sargad, settle, självacceptans, stark, starkare, sårad, the greatest showman, this is me / Permalink / 3
I am who I’m meant to be, this is me! Jag tycker att detta ska vara allas anthem: This is me – Keala Settle !! 

Låten handlar om självacceptans och jag har kommit att acceptera mig själv det senaste året. Jag är inte perfekt men jag är många bra saker. Jag har gått igenom de djupaste av dalar och jag är ändå optimistisk och jag vill framåt. Givetvis har jag mina berg att klättra. Jag har kämpat som en dåre på så många plan och jag möter nya motgångar oftare än jag hade önskat, men det finns ändå en drivkraft och en positiv livssyn inom mig som hela tiden drar mig framåt och får mig att kämpa ännu mera. Ibland kommer jag att tänka på när jag spelade fotboll i en match för hundra år sedan och vi låg under i ett derby med 10-0. Ja, ni läste rätt, 10-0! Måttligt pinsamt...Men jag gav inte upp för det. Jag sprang och sprang och kämpade in i det sista. Jag tyckte det var pinsamt hur lite vi kämpade så jag kämpade nog för hela laget. Jag minns på träningen några dagar efter hur våran tränare sa att han skämdes över oss allihopa. Alla utom mig. För att jag hade kämpat så in i bängen. Och jag var inte en särskilt bra spelare i övrigt. Men pannbenet, det var det inget fel på. Kämparglöden och lagandan har alltid funnits där och jag vet inte alltid var den kommer ifrån, särskilt inte när livet ger de tuffaste av motgångar. 

Ja, jag har gått igenom mycket och det har format mig. Jag är inte sargad för det, jag är inte förstörd. Jag är starkare och jag har en stomme, en järnsköld i min själ som skyddar, rustar och läker. Och runtom mitt hjärta ligger det ett duntäcke som värmer och håller det vid liv. Jag har inte blivit avstängd. Jag har inte blivit kall eller pessimistisk. Jag vill tänka att det som hänt mig och det som sårat mig har format mig till en bättre människa, en bättre mamma och i framtiden även en bättre partner till någon.

Jag är trots allt så som jag är menad att vara. 

(null)


Pre-möhippa

Familj & vänner, Fest / fest, heliumballong, kulturklubb, kulturklubben, möhippa, party, pre-möhippa, sju-kamp, tipspromenad, tävling / Permalink / 0
Min möhippa var galet bra, tackar som frågar ;)

"En möhippa/svensexa är alltid så rolig. Man gör grejer/överrasknigar en hel dag. Man borde göra sånt oftare istället för att bara ses över en middag." Det var tydligen så vi kom fram till att en pre-möhippa vore roligt. Det var väldigt värt att ha en hel dag med sina vänner och göra roliga aktiviteter och dricka bubbel. 

Vi hämtades upp i hamnen och fick en varsin tiara. Ovetandes vart vi skulle puttrade vi iväg i den lilla bussen. Alla plockades upp en efter en. Färden tog oss hem till Malin (värdinnan) där sju-kamp väntade under dagen. Vi började med fussball-turnéring som jag vann (!! Jag gillar att vinna.) Som vinnare fick jag först välja "plagg"/accessoar att ha på mig hela kvällen. Jag tyckte jag var assmart som tog den stora "just married"-heliumballongen. Det var jag inte. Jag visste inte då att det skulle komma fler tävlingar. Så som tipspromenad i skogen, pingisturnéring, basketstraffar etc. och allt var jag tvungen att hålla ballongen i för att genomföra. Men men. Jag fick bra placeringar hela tiden och på totalen så kom jag tvåa (blev snuvad på medaljen med 0,5 poäng - typiskt!) så jag var ändå nöjd trots mitt heliumhandikapp! Norsk karaoke var kanske föga förvånande min bästa gren. 

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Kvällen fortsatte med grillning, efterrätt och utgång! En mycket bra dag och kväll med andra ord. Älskar kulturklubben! Nästa gång är det min tur att vara värdinna. Undrar vad jag ska hitta på. Min möhippa

Familj & vänner, Fest, Helger & högtider, Humor / axs, medalj, möhippa, pre, pre-möhippa, quiz, stockholm, uppdrag, vm, vänner / Permalink / 1
Idag är det dags för min möhippa! Jo, ni läste rätt! Min möhippa!

Och några andra tjejers. Jag minns inte helt hundra varför vi gör detta, men vi har en kulturklubb där vi gör olika kulturella saker. Och av någon anledning blev det att vi bestämde oss för en pre-möhippedag! Så när det var Malins tur att ha sin kulturdag blev det en pre-möhippa som hon håller i! Det ska bli sååå kul! Vi får se vad vi hittar på men jag har några uppdrag att genomföra vet jag än så länge och vi ska vara redo i oömma kläder! 

(null)

I onsdags var jag med jobbet i Stockholm och spanade in nya kontoret, käkade middag och spelade bowling. På vägen upp, i taxibussen, körde vi ett vm/musik-quiz som min grupp vann! Därav medaljen! 

Nu får ni ha en fin helg, för det ska jag ha! 
Till top