April april

I huvudet på Elin, Livet / 1år, 30 år, bebis, dumpad, ensamstående, födelsedag, födelsedagar, glädje, hopp, inre resa, lämnad, mamma, nybliven mamma, personlig utveckling, singel, sorg, tvivel, årsdag, årsdagar / Permalink / 0
Jag kan inte fatta att det är april redan. Det är så mycket årsdagar denna månad och som det varit tidigare under året inför årsdagar och högtider så rör det upp mycket känslor i mig.

Känslor som tänk att Idun snart är ett år, snart är det ett år sedan jag blev dumpad, snart fyller jag 30 och det var inte så här jag trodde livet skulle se ut då. Det rör upp mycket känslor och oro, förundran, lärdomar och framtidstro. Blandat helt enkelt. Jag sa ju tidigt efter jag blev lämnad att jag ska växa och bli Elin 3.0, men har jag blivit det nu? Jag känner verkligen att jag vuxit som person. Jag har utvecklats på många plan men samtidigt känner jag mig lite instängd i mitt eget huvud ibland. Som att jag inte kommer ur riktigt. Jag känner inte harmoni än på det plan som jag vill och jag vet att jag har mer att jobba på. Det finns en del kvar att lösa och det är nya utmaningar som väntar för att kunna deala med mitt inre. Jag behöver nog hitta eller behålla ett lugn i att man aldrig blir helt klar med sig själv och att jag inte kan veta hur jag ska vara i förhand. Min utveckling som person kommer att testas i mötet med nya personer och miljöer. Det är bara då jag kan se hur min inre resa speglar sig. 

En del i min utveckling har varit att våga se vad jag gjort för fel eller vad jag kan bli bättre på och det är väl mycket det jag står och stampar i nu. Är jag kapabel att vara uppmärksam på mitt beteende, min frustration och mina känslor? Hur jag beter mig mot andra? Måste jag analysera precis varenda frekvens i mitt liv eller kan jag förlita mig på att jag duger som jag är? Går det att vara med mig och är jag tillräckligt bra? Jag tror det är oundvikligt att inte tvivla på sig själv och ta skuld för hur det blev efter ett tag även om jag verkligen inte tycker att jag kunde gjort något annorlunda utifrån se förutsättningar som jag fick. 

Ja, jag har utvecklats och jag hoppas jag blivit en bättre människa, men jag har saker kvar att jobba på också. Ingen är perfekt och jag måste sluta sträva efter att bli den perfekta människan. Jag kan bli bättre, absolut, men jag kommer aldrig kunna bli helt perfekt och det måste jag acceptera. 

(null)

(null)

Inre resa pågår. ❤️

Liknande inlägg

Till top