Glad påsk, tant Berg!

Familj & vänner, Helger & högtider / aptit, babblarna, barn, bebis, distraktion, familj, fira, glad påsk, jobba, magsjuka, mammaledig, mammaledighet, påsk, påskbuffé, påsken, sällskap, vuxna, vänner / Permalink / 0
Glad påsk vänner!

Efter magsjukan har aptiten varit väldigt frånvarande. Mamma och pappa hade ordnat fin påskbuffé igår och jag avnjöt den med försiktighet. Iduns aptit verkar vara på topp som vanligt! Dock rapade hon ovanligt mycket någon dag så hon kanske kände ett visst illamående ändå. 

Vi har haft en fin påskhelg med långväga besök av vänner och så firande med min familj. Det har varit supermysigt och Idun och jag har sovit hos mina föräldrar. Efter att ha varit sjuka är annat vuxet sällskap väldigt välbehövligt för mig. Jag älskar att umgås med Idun, men hon blir ofta mer krävande när jag är själv. Hon vill gärna vara med överallt och när det inte finns någon annan här som kan distrahera henne en stund när hon är på mig när jag behöver diska, laga mat, fixa välling eller vad det nu kan vara, blir jag lätt låst. Jag brukar försöka sjunga något lugnande samtidigt som jag fixar om hon är gnällig och klängig. Främst för att själv behålla lugnet och inte bli frustrerad över att jag inte har extra armar eller möjlighet att alltid ha Idun på höften. Min lilla loppa väger närmare tolv kilo och dessa höfter, kan jag säga er, har rejält ont ibland. 

När Idun var sjuk i början av mars använde jag tricket som jag inte velat använda tidigare. Distraktionstricket: titta på Babblarna. Idun har sett Babblarna förut någon enstaka gång, men aldrig tittat en längre stund. Det tar jag fram nu ibland när jag behöver fixa med något. Jag har dock aldrig använt det tricket när hon ska äta. Inte ens om hon vägrar bli matad och gallskriker. Då har jag härdat ut. Jag tror jag skulle göra mig själv en otjänst om jag lät henne titta samtidigt som hon äter. Jag gör vad jag kan när jag inte har någon att byta av med. Jag får ha mina tricks och vara extra kreativ. Men det vet ni föräldrar som är hemma själva med barnen på dagarna också. 

(null)

(null)

Så nu har jag fått en dos av vuxet sällskap. Jag kan knappt fatta att den här tiden hemma med Idun snart är över. Jag ska njuta av sista månaden med henne. Det kommer bli bra för mig att jobba, men jag kommer sakna henne så himla mycket tror jag och det kommer bli en omställning. Idag är det på pricken ett år sedan som jag gick på mammaledighet. 


Liknande inlägg

Till top