Vattnet gick

Bebis, Bf 2017 / bb, bebis, bebis, dags att föda, föda barn, förlossning, gravid, graviditet, vattnet gick, vattnet går / Permalink / 0
För ett år sen befann vi oss på ett födelsedagskalas i Linköping. Vi packade med bb-väskan utifall. Egentligen trodde jag inte att vi skulle få användning för den än eftersom vår barnmorska beräknat bebisens ankomst till min födelsedag 29 april. 

Jag hade gjort en egen beräkning och trodde att 16 eller 17 april skulle bli vårt datum. Jag tror min uträkning var närmast men barnmorskan gick på bebisens storlek vid ultraljudet. Jag kände mig så färdig med graviditeten i vilket fall så när vattnet gick på kalaset kände jag både "yes" och "oh my god".      

Klockan var närmare tre på eftermiddagen. Jag satt på golvet och pratade med min dåvarande svärfamilj och skulle resa på mig. När jag lyckats ställa mig på knäna, som den val jag kände mig som, kände jag något varmt som rann längs med insidan av låren. Mitt i ansträngningen, när jag tog i. Det kändes som att kissa på sig ungefär. Förvånad och något chockad utbrister jag "nämen gud, det rann till". Och jag tog längs legginsen och kände att det var blött. Jag stod kvar på knä och fick en handduk. Jag var alldeles skakig. Magnus ringde in till förlossningen i Nyköping och frågade hur vi skulle göra nu om vi skulle åka in till Linköping eller om vi skulle ta oss till Nyköping. Eftersom jag inte kände några värkar så fick vi tid att komma in till Nyköping kl 18. 

Det var en märklig känsla att veta att vi inom de närmsta dygnen i alla fall skulle få träffa vår lilla bebis. Vi visste ju inte hur lång tid det skulle ta. Vi packade ihop och åkte hem först så jag kunde byta om. Jag satt på en handduk under resan hem. Vi kom in till 18 som bestämt och jag kopplades upp för att se hur allt på bebisen lät och verkade. Det verkade fint och de undrade om jag hade sammandragningar. "Hur känns det?" undrade jag. "Då har du inte det för det skulle du veta" fick jag till svar. Sen sa de till mig att det förmodligen skulle dröja något dygn innan bebisen skulle komma eftersom att jag "inte var igång än" och förstföderskor öppnas normalt en centimeter per timme när det drar igång. De ville inte undersöka mig hur öppen jag var på grund av infektionsrisk. Vi fick rådet att åka ner till kulverten och gå ut på en promenad upp för backen utanför. Vi kom inte så långt...

To be continued imorgon. 

(null)

På kalaset. Ready to pop! Men det visste vi ju inte när bilden togs. 


Liknande inlägg

Till top