Sveket mot mig själv

I huvudet på Elin / ensamstående, jag, kärlek, mamma, nedvärdera, om mig, respektera sig själv, självkärlek, självrespekt, stark, svag, svek, sviken, värde, värdefull, älska sig själv / Permalink / 2
Livet går vidare, så är det verkligen. Även om jag alltid kommer minnas sorgen, smärtan... så vet jag att det finns mycket mer, härligare saker kvar att uppleva och det ser jag fram emot.

Ett av de jobbigaste minnena är när jag märkte en förändring i min sambos blick. Idun var bara någon vecka gammal. Jag var helt slut i kroppen, jag hade haft världens eftervärkar, känslorna svajade, det gjorde ont att amma. Det var mycket. Det var inte stabilt. Och så såg jag den där blicken och jag kände en klump i magen. Jag frågade något om det och fick inte det svar jag hade hoppats på, att jag bara inbillade mig. Jag fick veta att det inte fanns några kärlekskänslor gentemot mig längre. Jag trodde det var något skämt. Jag tänkte i alla fall inte att det innebar att det skulle ta slut. Jag tänkte att det är väl helt normalt att känslorna ändras efter man fått barn. Att det snart vänder. 

Det gjorde det inte. Lite mer än en vecka efter gjorde han slag i saken och valde att lämna. Känslan var att det var något fel på mig som hade så svajiga känslor, som ännu inte orkade gå långa promenader, som fick ont av att amma. Att jag var svag. Att jag inte var som andra kvinnor som orkade och var lyckliga direkt efter förlossning. Det var något fel på mig. Jag var förändrad, min kropp var förändrad. Det måste bero på det, tänkte jag. Jag beställde nya kläder, sminkade mig, rakade benen. Jag vet givetvis i efterhand att det inte berodde på mig. Men då trodde jag det. Att jag inte var tillräckligt kvinnlig, husmorsaktig. (Alltså, thank god att jag inte är en 50’s housewife, men jag trodde ändå på något vis att det var jag som var problemet.) För mig kom det som en blixt från en klar himmel. Jag var så glad och lycklig i vårt förhållande och kände mig så tillfreds. Från en dag till en annan slutade vi ta på varandra, det var inget som skett över en lång tid som man kan höra från svajiga förhållanden. Att de inte varit intima på länge eller inte sagt att de älskar varandra längre. Från en dag till en annan ändrades vårt förhållande. Från hans sida hade han varit frånvarande en längre tid, men inte visat det. Och ungefär ett halvår efter att han lämnade fick jag den verkliga anledningen. Gräset på andra sidan staketet. Man kan tänka att det måste varit det värsta att få reda på hur det verkligen låg till. Det var det inte. Det värsta var att jag då insåg hur jag behandlat mig själv. Hur jag beskyllt mig själv. Men jag hade inte gjort något fel även om det alltid finns plats för reflektion av förbättringsområden. Det fanns någon annan och hur sårad jag än är över det så är jag också lättad att det inte berodde på mig.

Livet efter dig. Nu har det gått över nio månader och på något sätt känns det som flera år. Jag känner mig stabilare. Klarsynt. Jag känner mig stark och värdefull. Jag har sett till det. Jag har vårdat min relation till mig själv nu och insett att jag är så bra som jag är. Jag är värd så himla mycket. Jag är förtusan ett kap! ❤️ Det jobbigaste har varit sveket, men det allra, allra värsta har varit hur JAG behandlat mig själv efteråt och jag hoppas att jag aldrig mer ska nedvärdera mig själv igen på det sättet. 

Note to self: Glöm aldrig ditt egna värde! 


#1 - - Stina :

❤️❤️🐼🐼

Svar: ❤️🐼🦔
Elin Engdahl

#2 - - Madde:

Du starka människa. Så klok du är! Hejja dig! :)

Svar: Tack snälla! ❤️
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top