Hello from the other side

I huvudet på Elin, Om mig / adele, bebis, ensam, ensamstående, ett år sedan, ett år senare, firande, födelsedag, glädje, hello, hello from the other side, lycka, lämnad, mamma, nyförlöst, smärta, sorg, stark, vänner / Permalink / 0
Den här texten kommer upp något i efterhand. Det är ett brev jag skrivit från mig idag till mig själv på min födelsedag för ett år sedan.

Hej Elin,
 
Idag är det din födelsedag. Du sitter med ett litet knyte i din famn, din dotter. Hon är inte ens tre veckor gammal och jag vet att den här första tiden efter förlossningen har varit tuff för dig. Du känner dig mör och omtumlad. Förundrad över det lilla liv som du nu har ansvar för. En liten tjej som du ska ta hand om, hålla borta från fara och visa hur man är stark. Jag vet att du känner dig ensam och övergiven just nu. Det där bråket slutade inte med en försoning som det brukar och som du trodde var självklar. Du vet inte än, är inte helt säker på vad det här innebär att han stuckit från lägenheten. Jag vet att du tänker att det är klart att han kommer tillbaka och det kommer dröja flera månader till innan du verkligen förstår att det här verkligen händer. Jag vill bara krama om dig för jag vet hur du känner dig inuti just nu, jag vet hur ont du har i hjärtat och jag vet att du behöver bli omhållen och älskad. Jag är ledsen att du inte får uppleva det stöd och den kärlek som varje nybliven mamma behöver. Du förtjänar bättre, det vill jag ändå säga dig. Du är inte värdelös, sluta tänk så. Du har gjort något beundransvärt. Du har burit och fött fram en helt magisk tjej och om du kunde se henne nu skulle du förstå att du har väldigt mycket att se fram emot. Ni två kommer uppleva väldigt mycket tillsammans och även om du är rädd nu att du redan ska bli ensamstående så kommer ni få ett band som ingen, absolut ingen kan ta ifrån er. Det är sant att det kommer bli jobbigt. Du kommer ta vakna nätter ensam, du kommer ta hand om henne när ni båda är sjuka ensam. Du kommer att göra väldigt mycket ensam. Jag ska inte sticka under stol med att det kommer bli svårt ibland och att den här ensamheten du känner nu kommer hugga till då och då. Men vet du, du klarar det och du kommer att uppleva lycka och levnadsglädje som aldrig förr också. Du kommer under kommande år att utveckla en drivkraft som är utav en magnitud som du inte visste att du hade inom dig. Du ska veta att du tar dig igenom det här. Vägen kommer inte bli lätt och du kommer känna mycket ilska, mycket sorg och du kommer ha känslostormar som heter duga. Men du överlever, var så säker. 
 
 
Jag är glad att jag inte kunde se in i framtiden. Att jag tog en dag i taget. För kan man se sorgen, saknaden och smärtan i förväg så skulle man aldrig tro att man klarar av det. Men det gör man. Först en sekund i taget. Sedan en minut. En timme. En dag. En vecka. En månad. Ett år. 

Min födelsedag började med gos med Idun. Finns ingenting bättre på denna jord. På morgonen kickade det in att jag faktiskt fyllde år och jag fick några flashbacks från förra året. När vi ätit frukost kändes det lite dystert. Lägenheten var tyst. Utanför var det grått och regnigt. Jag skulle precis plocka undan frukosten när det knackade på dörren. Utanför stod mina fantastiska vänner, Stina och Karolin, med ballonger och fika! Jag blev så rörd att jag började gråta. Och sedan vände hela dagen runt. Nu ska min födelsedag aldrig någonsin igen få bli förknippad med sorg. Nu är det förbi och nu blickar jag återigen framåt. 

(null)


Liknande inlägg

Till top