Min tro

I huvudet på Elin / ensamstående, gud, mamma, mantran, religion, tro, troende / Permalink / 0
Ibland önskar jag att jag trodde på Gud men enligt min mening skapar religion mer problem än det löser. Oftast. Men tänk om man var troende hur mycket enklare livet hade kunnat vara. 

Ibland har jag och min gamla klasskompis Fredrik pratat om hur skönt det vore att bara lämna över saker ibland till något större och ba Hakunamatata, allt löser sig! För det är faktiskt inte alltid så lätt att tänka så, medan det för troende känns som att de snabbare kan komma på att "allt händer av en anledning och Gud har alla svar och det är hans plan det här tuffa som händer dig nu." Min favorit måste ändå vara att "Han ger dig inte mer än du klarar av." Men att tro på någon form av Gud i min värld går inte ihop sig. Jag är för vetenskapligt lagd för att kunna tro på att det skulle finnas en Gud som har koll på alla jordens människor. Däremot gillar jag att tänka på mantran här i livet. Som tillexempel det mantra jag har på min hemskärm: You attract what you’re ready for. Den är ju så bra och så sann. Ett sådant mantra kan få mig att ta det lite lugnt och tänka att saker och ting kommer att ske när det är dags för dem att ske. En annan grej, kopplat till Gud, är sinnesrobönen. Ni vet, den här: 
"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."

Den har jag på sistone tänkt mycket på när jag fastnat i något motigt. Och den kan man ju faktiskt låna och man behöver ju inte säga det första ordet om man inte är troende. 

Jag tror ju ändå på universum på något sätt. Att saker och ting löser sig för det bästa. Jag tror inte nödvändigtvis att precis allt händer av en anledning, mycket är nog slumpen som avgör, men däremot tror jag att vi kan ta varje händelse i livet och lära oss av det. Bli bättre människor helt enkelt.

Okej, flum flum. Ögonen börjar gå i kors här så nu ska jag äntligen sova. 


Liknande inlägg

Till top