Så stor hon har blivit

Bebis, I huvudet på Elin / barn, bebis, ensam, ensamhet, mamma, oro, orolig, sova, sömn, sömnbrist / Permalink / 1
Snart har jag jobbat i tre veckor. Och på den korta tiden kan jag verkligen se hur mycket Idun vuxit.

Eftersom jag sett henne varje dag tidigare så har jag inte sett hur mycket hon växer hela tiden. Det sker ju så pass succesivt och nu när vi är ifrån varandra mer så kan jag verkligen slås av att hon känns så mycket större på något sätt. Jag har precis kikat på henne nu när hon sover och kunde konstatera att hon är mycket större i sängen. Hennes ansiktsdrag har ändrats på något sätt och hon går verkligen från att vara bebis till att vara barn. Jag fick en flashback från förra året då jag låg och tittade på henne ibland på natten. Jag sov otroligt dåligt. Tänkte konstant. Var rädd i min ensamhet om jag skulle missa att något hände henne på natten om jag somnade. Det var bara jag som kunde göra något om något hände ju. Jag hade svårt att se utanför det. Jag var bara så rädd eftersom jag var själv med en liten bebis. Min lilla bebis. Vår lilla bebis. Och det förväntades att jag skulle ta väl hand om henne. Att ingenting skulle hända henne och det fanns bara jag här att se till det. 

Jag undrar hur lite jag sov egentigen förra året. Sömnen har i alla fall blivit bättre nu även om jag fortfarande kniper ihop käkarna när jag sover. Jag kollar fortfarande så att hon verkligen andas från och till. Slutar man någonsin med det tror ni?

(null)

(null)

(null)

Skönheten i olika åldrar när hon sover.
#1 - - Isabella:

Man slås ibland av att barnet plötsligt blivit stor. Sonen är 4 år, numera kollar jag inte lika mycket om han andas som när han var mindre men det blir någon dag här och där i veckan.
Så roligt att läsa om vad du och Idun hittar på.

Svar: Tack så mycket! Kul att du läser!
Elin Engdahl

Liknande inlägg

Till top