Hon kan så mycket

Allmänt, Bebis / Permalink / 2
Jag är så himla stolt över min dotter. Hon överraskar mig varje dag med att kunna nya saker och jag blir så häpen över hennes utveckling. 

Hon pratar så himla mycket, nynnar och sjunger med i låtar. Igår frågade jag henne: "kan du räkna Idun?" Och hon började räkna med mig. "Ee, tååå, tee, yya, fee, seeess". Hon är knappa 1,5 år gammal. Jag tycker hon är helt makalös. Och så säger hon "mommo, mohaa (morfar), mamma" hela tiden. Från att hon vaknar till att hon lägger sig typ. Härom veckan satt vi och tittade på bilder från Spanien från förra året och så var det en bild på henne och hennes mormor. Sedan bytte jag bild och det var en bild på bara Idun. Då pekade hon på skärmen och sa: "nää, va ä min mommo??" Haha. Jag blir så full i skratt och så förvånad över hur mycket hon kan.

En annan grej hon gör mer och mer är att hjälpa till här hemma. Står jag och plockar ur diskmaskinen, ja då står hon där och lyfter ur och ger till mig. När bullen var slut och det bara låg ett papper kvar och jag sa "bullen är slut, nu är det bara skräp kvar" då gick hon och slängde skräpet i papperskorgen i köket. På eget bevåg. Min hjälpsamma lilla raring. Ibland vill man ju inte ha hjälp eftersom det tenderar att gå långsammare, men det är ju guld att hon vill hjälpa till också. Det lär ju vara en fas som går över när hon inser att det finns roligare saker att göra än att hjälpa mamma i hushållet ;) 

Och veckorna springer iväg som vanligt. Det blev en snabb uppdatering denna gången. Det är min vecka så nu njuter jag till fullo av min lilla tjej. 

(null)


Till top