Att börja planera ett bröllop

När Jesper friade kom det inte som en blixt från en klar himmel även om jag inte visste om att han skulle göra det när han gjorde det förstås. 

Men vi pratade tidigt om våra drömmar och mål i livet. Vi hade samma framtidsvision och där i ingick även ett bröllop. Så givetvis hade jag redan börjat drömma lite om det men inte förrän det blev verklighet kunde jag på riktigt sätta mig in i hur mycket det är att tänka på.

Jag är glad att vi har tid på oss om man säger så, samtidigt som om vi hade velat gifta oss fortare så hade vi absolut kunnat ordna något snabbare. Men det känns skönt att ha tid att fundera och även för budgeten så riskerar vi inte att dra iväg lika mycket som om vi agerade under press. Så romantiskt och kul att det finns tid tycker jag. 

Jag köpte boken Planera ditt drömbröllop med Johanna Kajson

Där i står det mycket bra tips och tricks och hur man kommer igång. Mitt tips är att även lyssna på hennes podd, samt även andra poddar. Bröllopspodden är fantastiskt härlig tycker jag och ger massor av idéer. Men har du inte en supermegastor budget så ha det i åtanke, för även när de ger budgettips i poddarna så börjar man skena iväg i allt som man börjar tycka är viktigt och då blir det genast väldigt dyrt. De tipsar om att ha planeringsdejter tillsammans så att båda är inställda på att nu blir det bröllopsprat för hela slanten så att man är i samma mindset. Vi snackar givetvis (läs jag) bröllop då och då i vardagen men detta är ett bra sätt om någon inte alls orkar bubbla hela tiden, då kan den parten säga "kan vi spara detta till dejten, jag är så trött just nu" exempelvis. 

Då många bröllop blivit inställda 2020 och även 2021 så kommer det bli mycket nästa år om restriktionerna släpper upp. Typ tre bröllopsår i ett nästan. Så vårt första steg blev att någorlunda bestämma stil/tema samt att kolla vigselplats/datum och ställen för middag/fest. Återkommer om hur vi gått tillväga. 

(null)


Taggar: 2022, bröllop, bröllopsfest, bröllopsplanering, fest, kärlek, vigsel;

Kommentarer :

#1: Jennie

Så underbart!

skriven

Kommentera inlägget här :